Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tarifi

Konu

yılbaşı heyecanı sizleride sardı mı arkadaşlar? Gülücük ben şahsen çok heyecanlıyım... yılbaşı tarifleri bakıyorum her gün. yoğurtlu patlıcan mezesi de düşündüğüm tariflerden biri. hemen aşağıya yazıyorum tarifi.

"ADIM 1
Patlıcanları yıkayalım ve kabuğunu soymadan çatal ile birkaç yerinden delelim. Patlıcanları pişirme kağıdına saralım. 200 °C olan fırında ortalama 30 dakika olacak şekilde közleyelim.

ADIM 2
Közlediğimiz patlıcanları pişirme kağıdından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan patlıcanların köz tadını korumak için su değdirmeden soyalım.

ADIM 3
Soyduğumuz patlıcanları küp şeklinde doğrayalım.

ADIM 4
Karıştırma kabı içerisine yoğurdu ekleyelim. İçerisine sarımsağımızı rendeleyelim. Tuzu ilave edip çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.

ADIM 5
Doğradığımız patlıcanları yoğurtla karıştırmadan önce mezemizi sulandırmaması için suyunu süzelim. Süzdüğümüz patlıcanı hazırladığımız sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.

ADIM 6
Üzerini pul biber, zeytinyağı ve maydanoz ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun."

kaynak: bizim tarifler

sizler yılbaşı yemekleri, tatlıları vesaire için neler düşünüyorsunuz arkadaşlar? Gülücük

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Nohut Brownie Tarifi livacan 0 74 06-02-2022, Saat: 22:55
Son Yorum: livacan
Tavuk Sote Tarifi livacan 0 88 15-01-2022, Saat: 16:56
Fırında Soslu Bütük Tavuk Tarifi livacan 0 77 05-01-2022, Saat: 13:17
Hibeş Mezesi Tarifi livacan 0 60 18-12-2021, Saat: 15:01