
"ADIM 1
Patlıcanları yıkayalım ve kabuğunu soymadan çatal ile birkaç yerinden delelim. Patlıcanları pişirme kağıdına saralım. 200 °C olan fırında ortalama 30 dakika olacak şekilde közleyelim.
ADIM 2
Közlediğimiz patlıcanları pişirme kağıdından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan patlıcanların köz tadını korumak için su değdirmeden soyalım.
ADIM 3
Soyduğumuz patlıcanları küp şeklinde doğrayalım.
ADIM 4
Karıştırma kabı içerisine yoğurdu ekleyelim. İçerisine sarımsağımızı rendeleyelim. Tuzu ilave edip çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
ADIM 5
Doğradığımız patlıcanları yoğurtla karıştırmadan önce mezemizi sulandırmaması için suyunu süzelim. Süzdüğümüz patlıcanı hazırladığımız sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.
ADIM 6
Üzerini pul biber, zeytinyağı ve maydanoz ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun."
kaynak: bizim tarifler
sizler yılbaşı yemekleri, tatlıları vesaire için neler düşünüyorsunuz arkadaşlar?
