Doğal bir yapı elemanı olarak bilinen Urfa taşı, pek çok yerde rastlanabilen türde ve sektörde bulunanlarca fazlasıyla önemsenen bir malzemedir. Urfa taşının doğal oluşu, onu son derece cazip kılan özelliklerinden biridir. Bir diğer adı nahit taşıdır. Kireçtaşı kalker ailesinden gelmekte olan bir taştır. Estetik bir görünüme sahiptir ve kullanım alanı bir hayli geniştir.
Çok uzun süre dayanabilen Urfa taşı, her türlü hava koşuluna rahatlıkla ayak uydurabilir. Rengi beyaz olup damarları mevcuttur. Benekli bir görünüme sahiptir. Birçok yapı malzemesinin aksine hava koşulları, Urfa taşını sertleştirmesi bakımından son derece mühim bir fonksiyonu icra eder. Bu nedenle iç ve dış mekân oluşumlarında sıklıkla Urfa taşına başvurulur. Zemin inşa ederken ve duvar örerken de kullanılmakta olan bir malzemedir.
Urfa Taşı Nasıl Bir Malzemedir?
Urfa taşı, yapı malzemesi olarak oldukça geçer puan alan bir taş türüdür. Taş türünün bu denli tutulmasındaki en önemli sebep, dayanıklı bir yapıya sahip olması ve uzun süre kullanılabilmesidir. Olumsuz hava koşullarında bile Urfa taşı, dayanıklı yapısını muhafaza eder ve optimal ısı yalıtımı sağlar.
Gaz sızıntılarını da önleyen malzeme, böylelikle barındırdığı kişilerin huzur ve güven içerisinde bünyesinde bulunmasını sağlar. Şanlıurfa yöresine ait olan bu taş, popülaritesini hiç yitirmez ve sahip olduğu niteliklerle daha uzun süre aralıksız kullanılacağa benzer.