Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Bebeğiniz İçin Besin Yaşları

Konu

#1
Bebeğinizi güzel bir şekilde beslemek ve her şeyden tatmasını istiyorsunuz. Ek gıdaya geçişte bebeğinizin hemen sizin yediğiniz yiyecekleri yemesini bekleyemezsiniz. Bebeklerinizi bal, süt, çilek, domates, yumurta, fındık ve sebzelerle beslemek için 1 yaşını geçmiş olmasına önem göstermelisiniz. Bebeklerin gelişmemiş olan sindirim sistemleri nedeniyle bazı problemlere neden olabilir. Alerjiye de sebep olabileceği için bebeklerinizi ek gıdalarla beslerken dikkatli davranmalısınız. Yeşil sebzeler de nitrit içerdikleri için kansızlığa sebep olabilirler. Bu nedenle bebeklerinize dikkatli ve doktor kontrolünde ek gıda takviyesi yapmalısınız. Bir program yapıp onu eksiksiz uygulamak sağlıklı bebek beslenmesi için önemli bir tavsiyedir.
Bu nedenle her besini vermeden önce mutlaka doktorunuza besinlerin çocukların sindirebilecekleri yaşı sorarak verilmesi daha iyi olacaktır. Bunun yanı sıra bebeğinizin bağışıklık sistemi zamanla gelişeceğinden her türlü bakteri ve virüse karşı açık olan bünyesini dikkatli ve steril besinlerle beslemelisiniz. Ev ortamı bebeklerinizi n alışkın olduğu mikropları içerdiği için onlara karşı bünyesi gayet kuvvetlidir. Bu nedenle mutlaka ev yapımı yiyecekler ile bebeklerinizi beslemeli ve onları hastalıklara karşı korumalısınız. Bu bebek sağlığı konusunda yapılan tüm çalışmalara dayanarak şüphe götürmez bir gerçektir. 
                                                       Bebeklerin En Kıymetli Hazinesi
Anne sütü; bebeklerin doğumuna 1 ay kala vücutta üretilmeye başlar ve uzun süre devam eder. Uzmanların ilk 6 ay boyunca bebeklerin anne sütü ile beslenmesi konusundaki tembihlerini göz önünde bulunduran anneler artık ilk 6 ay boyunca bebeklerine herhangi bir ek gıda vermeye ihtiyaç duymamaktadır. Anne sütü 6 aylık bebek için artık yetmez ve bu aydan sonra artık ek gıdalara geçilebilir
Bebeklerin en değerli besin içeriklerine sahip anne sütünü içmesi; bağışıklık sistemlerini, sindirim sitemlerini, iskelet ve kas sistemlerini geliştirirken vücutları için gerekli olan mineral, vitamin, protein, yağ ve suyu da karşılamaktadır. D vitamini ile oldukça zengin olan anne sütü sindirici özellikteki enzimleri de içermesi sayesinde bebeklerin ilk 6 ay boyunca tüketebilecekleri tek besindir. Tabi ki anne sütü olmadığı durumlarda ek gıda takviyeleri yapılacaktır. Fakat önemli olan anne sütüne en yakın olan ve sindirimi en kolay olan mamayı seçmektir. Bebeklerin sindirim sitemi sadece anne sütüne izin verdiği için yoğun ve yağlı olan inek sütünü ilk 1 sene boyunca bebeklerinize vermemelisiniz. Kemik gelişimi, zeka gelişimi ve boy uzamasına da büyük oranda katkısı olan anne sütü paha biçilemez değerdedir. Anne sütü ile beslenmenin süresi bebek gelişimi için önemlidir.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Temiz Ve Güzel Kıyafetler İçin En İyi Adres livacan 0 27 31-05-2022, Saat: 15:26
Son Yorum: livacan
Yüzünüzde Tüm Gün Kalabilecek Makyaj İçin İhtiyacınız Olan 6 Ürün livacan 0 20 10-05-2022, Saat: 14:21
Son Yorum: livacan
Makyaj Malzemesinin Bozulmasını Önlemek İçin Yapılabilecekler livacan 0 27 05-01-2022, Saat: 13:38
Son Yorum: livacan
Çocuklar İçin Doğal Sivrisinek Koruyucu Yöntemleri livacan 0 202 26-07-2021, Saat: 11:31
Son Yorum: livacan
Bebek Gibi Bir Cilt için Uygulamanız Gerekenler livacan 0 244 23-03-2021, Saat: 21:43
Son Yorum: livacan

Task