Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Kamp için Öneriler

Konu

#1
Herkese merhaba. Malum yavaş yavaş havalar ısınıyor, kamp sezonuda açılacak. Biz ailecek kamp yapmayı çok seviyoruz. Size de yapacağınız kamp daha iyi nasıl geçer bunlar ile ilgili ufak bir kaç bilgi vermek istedim. Eğer kış aylarında gidecekseniz yanınıza outdoor mont almayı unutmayın. Sizin de farklı önerileriniz varsa yorumlarda buluşalım. Keyifli okumalar Gülücük
1. Sade bir çadırla başlayın.
Minimalist kampçılık, ev konforunu aratmayan kamp malzemeleriyle sağlanan rahatlıktan kaçınmakla ilgilidir. Tanımı gereği, minimalist bir kampçı, donanım odaklı bir kampçı değildir. Aşırı ekipman arasında kalıp boğulmaz, en temel haliyle nelerin yanında olması ve nelerin kullanılması gerektiğini baştan hesaplar. Çok fazla ekipman taşımak yerine mümkün olduğunca hafif malzemelerle yola çıkar. Sade bir 3 mevsim çadır ile başlayarak siz de daha az malzemeyle inanılmaz bir minimalist kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.
2. Küçük veya orta boy bir çantayla yola çıkın.
Daha küçük çanta, daha az eşya demektir. Kampa katılacak kişi başına yalnızca küçük veya orta boy bir sırt çantası yetecek şekilde planlama yapın. Bu çanta içerisinde yedek kıyafetler, havlu ve benzeri temizlik ihtiyaçlar, eğlencelik eşyalar ve kampçılığın kendisiyle doğrudan ilgisi olmayan her türlü eşya yer alabilir. Meydan okuyun ve gereksiz kamp malzemelerine daha fazla yer olmadığını gösterin. Ve büyük çantalarla vedalaşın!
3. Kampta ihtiyaç duyacaklarınız hakkında kafa yorun.
5-10 günlük süreçte birkaç gün boyunca rahat bir şekilde kamp yapabilmek için dikkat etmeniz gereken en temel durumlar şunlardır.
Konaklama: Kişi başına küçük bir çadır yeterlidir, eğer kalabalık bir grup varsa 2 veya daha fazla çadır da olabilir. Ancak sadece içinde uyumak ve çantanızı saklamak için yeterli olan bir çadır almalısınız. İlave odaları, bagaj kısımları veya başka ne amaçla olursa olsun ekstra alanları olan çadırlara ihtiyacınız yoktur. Eğer bunu yapacaksanız, bir ağaç ev ya da bungalov kiralayın ve kamp yapmayı bırakın. Konaklama ihtiyacınız için genel amaçlı tarp da kullanabileceğinizi unutmayın.
Uyku Tulumu: Mevsim normallerine uygun bir uyku tulumu yeterlidir. Çok üşüyen kişiler için daha sıcak tutan bir tulum ya da ilave olarak battaniye de kullanabilir.
Giysiler: Deodorant desteği ile birkaç gün boyunca aynı kıyafetleri giymeye ve değişken sıcaklıklara uyum sağlamak için kat kat giyinmeye hazırlıklı olun. Daha uzun kalacaksanız soğuk suda iş görebilen küçük bir şişe çamaşır deterjanı alıp, çeşme başında çamaşırlarınızı yıkayabilir ve çadır üstünde kurutabilirsiniz.
Yemek Gereçleri: Gerçekten en temel seviyede tutun. Küçük bir kamp ocağı ve yakıtı, 1-2 kişilik yemek seti, çatal-kaşık, keskin bir bıçak ve kesme tahtası ile içecekler için bardak yeterli olacaktır. Alüminyum folyo pek çok amaçla kullanılabilir, örneğin yemek örtüsü olarak iş görebilir. Ara sıra okumak için yanınızda götüreceğiniz gazeteler de bu amaçla kullanılabilir. Doğa için zararsız olan az miktarda deterjan ve bulaşık süngeriniz de olsun. Konserveniz varsa buna uygun açacağı olan çok amaçlı bir çakı da bulundurabilirsiniz. Böyle bir çakınız yoksa konserve açacağı yemek hazırlıklarına hız katacaktır. Ateş yakmayı biliyorsanız kamp ocağından vazgeçebilirsiniz. Bunun için yanınızda küçük de olsa bir balta bulundurmanız gerektiğini unutmayın.
Aydınlatma: Kişi başına bir kafa lambası ya da fener yeterlidir. Eğer yoksa erken yatıp karanlıkta sohbet ederek uykuya dalın ve sabah erken kalkın. Buna bayılacaksınız!
Diğer: Böcek kovucu, tuvalet kâğıdı, halat, çöp torbaları, küçük dikiş seti, gerekli ilaçlar, ilk yardım seti ve belki de gidilecek yere göre bir cibinlik de yanınızda olmalıdır. Unutmayın, daha fazla şeyle daha süslü hale gelirsiniz.
4. Nelere ihtiyacınız olmadığını da düşünün.
İhtiyaç duymayacağınız, ancak yoğun bir şekilde pazarlanan birçok lüks kamp malzemesi var. Bunlardan bazıları şunlardır:
Kamp için üretilmiş kahve makineleri ve paketlenmiş hazır kahveleri. Cidden hazır bir espressoya mı ihtiyacınız var yoksa gerçek bir kamp kahvesine mi?
Katlanır masa ve sandalyeler. Belki katlanabilir bir tabure kullanışlı olabilir ancak masa ve koltuk mobilyalarının lüksünü evde bırakmalısınız. Çoğu kamp alanı masa ve oturma alanı sağlar, ayrıca ormandaki kütükler ve doğadaki taşlar bu iş için uygun olabilir. Hatta uyku tulumunuzu bile bir tabureye dönüştürebilirsiniz. Arkanıza yaslanacak bir kaya bulmanız yeterlidir, gerisi hayal gücünüze kalmış. Eğer yazın gidecekseniz outdoor pantolon gibi kışlık ürünleri yanınıza almanıza gerek yok.
Fanteziye kaçan eşyalar. Büyükanne veya büyükbabanızın kampa gelmesi halinde bilemeyeceği her türlü eşyayla vedalaşın. Bu testi yapın, birçok malzemeyi evde bırakmanızda yardımcı olacaktır.
5. Banyo ihtiyaçlarınızı azaltın.
İhtiyacınız olan şeyler; bir diş fırçası ve herkesin ortak kullanacağı bir diş macunu, küçük bir kalıp sabun, bir miktar şampuan, deodorant ve gerçekten ihtiyacınız varsa el kremidir. Diş ipleri hem temizlik hem de bağlanmaya ihtiyaç duyan şeyler için mükemmeldir ve fazla yer kaplamaz. Sadece sabun kullanarak kişisel temizliğinizi gidermek de bir tercihtir, seçim sizin. Saç-vücut-banyo kremlerini, parfümleri, saç spreyleri ve jölelerini, tıraş köpükleri ve takımlarını, tüy dökücü kremleri, makyaj malzemelerini ve saire evde bırakın. Ateşinizi yakıp etrafında ısınırken is kokacaksınız, belki de farkında olmadan terleyeceksiniz; tüm bunlara alışın. Kamp yapacaksınız ve doğa kokacaksınız.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Temiz Ve Güzel Kıyafetler İçin En İyi Adres livacan 0 27 31-05-2022, Saat: 15:26
Son Yorum: livacan
Yüzünüzde Tüm Gün Kalabilecek Makyaj İçin İhtiyacınız Olan 6 Ürün livacan 0 20 10-05-2022, Saat: 14:21
Son Yorum: livacan
Makyaj Malzemesinin Bozulmasını Önlemek İçin Yapılabilecekler livacan 0 27 05-01-2022, Saat: 13:38
Son Yorum: livacan
Çocuklar İçin Doğal Sivrisinek Koruyucu Yöntemleri livacan 0 202 26-07-2021, Saat: 11:31
Son Yorum: livacan
Bebek Gibi Bir Cilt için Uygulamanız Gerekenler livacan 0 244 23-03-2021, Saat: 21:43
Son Yorum: livacan

Task