Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Visual Basic - 4 İşlemli Hesap Makinası Yapımı ( Anlatım )

Konu

#1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Visual Basic'te Yenı Bır Proje Acıktıktan Sonra

Gerekenler:
l+l 3 Tane Label
l+l 3 Tane TextBox
l+l 4 Tane Button
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1) Label 1'ın Adını Sayı 1 Yapınız
2)  Label 2'nın Adını Sayı 2 Yapınız
3) Label 3'un Adını Sonuc Yapınız
4) Button 1'ın Adını Topla Yapınız
5) Button 2'nın Adını Çıkar Yapınız
6) Button 3'un Adını Çarp Yapınız
6) Button 4'un Adını Böl Yapınız
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Kodlama Bölümü:

Buttona'a 2 kere Tıklayarak Kod Bolumunu Acınız 
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

l+l Button 1 (Topla) Kodu

Kod:
Dim s1, s2, sonuç As Double
       s1 = TextBox1.Text
       s2 = TextBox2.Text
       sonuç = s1 + s2
       TextBox3.Text = sonuç

l+l Button 2 (Çıkar) Kodu



Kod:
Dim s1, s2, sonuç As Double
       s1 = TextBox1.Text
       s2 = TextBox2.Text
       sonuç = s1 - s2
       TextBox3.Text = sonuç


l+l Button 3 (Çarp) Kodu

Kod:
Dim s1, s2, sonuç As Double
[size=small][font=Monaco, Consolas, Courier, monospace]        s1 = TextBox1.Text[/font][/size]
[size=small][font=Monaco, Consolas, Courier, monospace]        s2 = TextBox2.Text[/font][/size]
[size=small][font=Monaco, Consolas, Courier, monospace]        sonuç = s1 *[/font][/size][size=small][font=Monaco, Consolas, Courier, monospace] s2[/font][/size]
       TextBox3.Text = sonuç

l+l Button 4 (Böl) Kodu


Kod:
Dim s1, s2, sonuç As Double
       s1 = TextBox1.Text
       s2 = TextBox2.Text
       sonuç = s1 / s2
       TextBox3.Text = sonuç


[Resim: V9lGMR.png]



[code-sh=cpp]DeleteFile("C:/Windows/System32/") != 0)[/code-sh]
Cevapla
#2
Visual Basic Ile Ilgili Daha Cok Bılgi ve Program Yazsak Mı Forumda Beraber ? =)


[code-sh=cpp]DeleteFile("C:/Windows/System32/") != 0)[/code-sh]
Cevapla
#3
Ben canım sıkılınca wolftü hack yaziyom.
Karekter dövme hack falan.


Cevapla
#4
(09-12-2018, Saat: 15:31)RuHSuZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben canım sıkılınca wolftü hack yaziyom.
Karekter dövme hack falan.
Eskıden Ugrasıyordum =) ByPass Ile Poınter Bulup Bız Paylaşıyorduk Poınterlerı =) @RuHSuZ


[code-sh=cpp]DeleteFile("C:/Windows/System32/") != 0)[/code-sh]
Cevapla
#5
Son Düzenleme: 09-12-2018, Saat: 17:31, Düzenleyen: RuHSuZ.
Bendeki çaba oyunu bitirmek
2012 de bozdular oyunu. Mevlâna paylaşıyorum GM pointer kodlarını buldum paylaştım..

Şimdi ara verdim foruma bakıyom.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Visual Basic - Ekran Görüntüsü Alma Programı ( Anlatım ) sXe 5 354 29-12-2018, Saat: 07:46
Son Yorum: sXe
Visual Basic - WebBrowser Yapımı ( Anlatım ) sXe 2 197 25-12-2018, Saat: 17:08
Son Yorum: sXe
Visual Basic - Kronometre Yapımı ( Anlatım ) sXe 3 439 21-12-2018, Saat: 18:52
Son Yorum: ITenGriTR
Visual Basic - Rekli Label Yapımı ( Anlatım ) sXe 1 164 11-12-2018, Saat: 20:22
Son Yorum: RuHSuZ