öncelikle bu konuda spoiler içermektedir izlemeyenler çıkabilir da niye kendine eziyet ediyosun yaw izle işte
film 3 saat 1 dakika uzun bir film gibi gözüksede zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir film.
ben filmi 3d izledim bir daha 3d izleyemeceğim çok karanlık gözüküyor film.
ilk olarak film hawkeye ın ailesinin toz olmasıyla başlıyor daha sonra marvel logosu ardından film başlıyor. tony stark ve nebula uzaydalar onları captan marvel gelip kurtarıyor. sonra avengers üssünde konuşuyolar tartışıyolar falan bunlar direk thanosun bulunduğu gezegeni tespit ediyolar gidiyolar thanosa thanos bitik bir halde çünkü taşları yoketmiş eldiveni onun için kullanmış ve kolu yanmış erimiş yüzü yanmış . thor çaresizce stormbreaker ile thanosun kafasını uçuruyor.
sonra geri geliyolar ve film 5 yıl atlıyor. 5 yıl geçtikten sonra natasha ve steve hala avengers üssünde görüyoruz ekib farklı yerlere dağılmış farklı görevdeler. thor yeni asgardı kurmuş ve kendini biraya vermiş bu 5 yılda göbek yapmış bildiğiniz viking thor olmuş sonra antman kuantum boyutundan çıkıyor şans eseri koskaca evren bir fare sayesinde kurtuluyor
antman zaman makinesi fikrini ortaya atıyor. steve natasha antman tony starka gidiyolar bu arada tony evli ve 1 kızı var yani mutlu bir hayatı var oyuzden fikri bir şekilde reddediyor olmaz diyor fakat sonra yolunu buluyor.
ekib brush bannere gidiyor bu zamanda banner profesör hulk a dönüşmüş yani banner beyni ile hulk bedeni birleşmiş sonra tony gelip yardım ediyor bir şekilde zaman makinesini yapıyolar. hepsi gruplara ayrılıyor taşları toplamak için. sonunda hepsi taşları topluyorlar ve eldiven yapılıyor hulk eldiveni giyiyor herkezi geri getiriyor. sonra thanos durumu farkettiği için avengers üssüne geliyor ve avengers üssünü yıkıyor.
asıl savaş burdan sonra başlıyor. thor geçmişden mjolnir i alıyor . iki çekiç ile birden savaşıyor. thanos dada kılıç var. bu 3 lu tony thor ve steve thanosla 3v1 atıyolar thor formunda olmadığı için thanosa büyük hasar veremiyor. thanos thoru yakalamış öldürücekken mjolnir yerden kalkıyor ve thanosa bir koyuyor sonrada captan amerikanın eline dönüyor. beklediğimiz bir sahneydi. cap çekici çok iyi kullanıyor.
sonra thanosun ordusu gemilerden iniyor. daha sonra bir anda portal açılıyor sırasıyla black panter shuri okoye ve falcon geliyor. sonra birsürü portallar açılıyor hem titan gezegeninden hemde wakanda dan birüsü ordu geliyor toz olan tüm askerler kahramanlar geliyor wanda , galaksinin koruyucuları , spiderman falan bunlar bir kapışıyor. neyse savaş sahnesi çok güzeldi sonunda ıron man taşları kullanıp thanosun ordusunu ve thanosu yokediyor fakat taşlar ona zarar veriyor tony ölüyor. unutmışum natasha da ruh taşını alırken kendini feda ediyor. tony nin cenazesi yapılıyor. cenazesinde ıron man 3 teki küçük çocukta yer alıyor.
22 filmlik bir evren bu film ile son buldu. ıron man ve natasha öldüler. captan sonunda geçmişe taşları bırakmaya gidiyor ve orda yaşıyor geri döndüğünde yaşlanmış olarak dönüyor.
şimdi gelelim filmde bazı hatalara ve atlanan sahnelere ---------------
tony nin uzaydan kurtulma sahnesi çok çok kolaya kaçmışlar beğenmedim.
ilk olarak hulk un profesor hulk a dönüşme sahnesini vermeleri göstermeleri gerektiğini düşünüyorum bu bir hataydı.
sonra tony nin eldiven yapma çok basite kaçmışlar bir anda eldiven oluverdi.
zaman yolculuğu değişik işlenmiş ama çok kötü degildi.
-------------------------------------------------------------------------------------
son savaş sahnesi gerçekten efsaneydi.
cap ın mjolnir ile savaşması efsane.
iron man ölümü duygulandırıcı sahne efsane.
onun dışında thor u psikolojisi bozuk kendini biraya vermiş biri olarak gördük. göbekli thor
today is the first day of the rest of your life