Özellikle resmi işlemlerde devreye giren yeminli tercümanlar, noter tarafından belirlenmiş yasal belgelerin istenilen dilde tercümesini yapmak ile görevlidir. Mahkemelerde ve yasal olarak yürütülen işlemlerde kişilerin beyanlarının alınmasında görev yapan bu kişiler çevirisini yapmış oldukları belgelerin altına kaşelerini basarak yetkilerini otaya koymaktadır.
İzmir yeminli tercüman olarak görev yapan alanında profesyonel kişilerden yardım alarak tercüme işlemlerinde kaliteyi yakalayabilirsiniz. Yeminli tercümanların yapmış oldukları çeviriler, yetkili makamlar tarafından resmi statüye uygun olarak kabul edilir.
Üniversitelerin ilgili alanlarından eğitim alarak gerekli sınavları başarı ile tamamlayarak iş başına geçen bu kişiler eğitim aldıkları dil üzerine yetkinlik kazanırlar.
Tüm Dillerde Profesyonel Çeviri
Gelişen dünya düzeni farklı dillerin çevirilerinin profesyonel olarak çevrilmesine ihtiyaç doğurmuştur. Bu alanda hizmet sunmakta olan yeminli tercümanlar, oldukça geniş bir meslek grubuna hizmet sunmaktadır.
Yeminli tercüman izmir bölgesinde gerekli tüm çeviri işlemlerinde hizmet sunmaktadır. Hassasiyet gerektiren meslek grupları arasında yer alan tercümanlık mesleği, bu alanda eğitim almış kişiler tarafından yerine getirilmektedir.
Üniversitelerin mütercimlik bölümlerinden başarılı bir şekilde mezun olan tercümanlar devlet kurumlarında veya özel sektörde hizmet sunmaktadır. Globalleşmenin getirileri arasında bulunan bu meslek grubu günden güne daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir.
Bürokratik belgelerde ve sır niteliği taşıyan belgelerde büyük bir gizlilik ile işlevsellik gösteren tercümanlar, üstünlük gösterdikleri dillerde deneyim sahibidirler. Yeminli tercümanlıkta gizlilik ve güvenlik son derece önemlidir.