Rulman Yatak yuvaları, yatakları korurken, çalışma ömürlerini de uzatmaktadır. Ayrıca Yataklı Rulmanlar sayesinde rulman bakımını da kolaylaştırırken, yatakların ve millerin kurulumunu ve işçilik seviyesini en az seviyeye düşürmek için tasarlanmış modüler düzeneklerdir. Tek ve Çift Sıralı Bilyalı Rulmanlar, Oynak Bilyalı Rulmanlar gibi birçok çeşidi olan Rulman Çeşitleri arasında Yataklı Rulmanlar da geçmektedir.
İki yataklı muhafazalar, sabit bilyalı rulmanlar, açısal temaslı bilyalı rulmanlar ve silindirik makaralı rulmanlar gibi rulmanların yerleştirilmesini sağlayan kendinden sabit rulman yuvalarına sahiptir. İki yataklı muhafazalar tipik olarak sarkan bir yükün olduğu uygulamalarda kullanılır.
Bir Yataklı Rulman kurulumu çalışmaya başladığında, en önemli özelliği yağlamadır. Gres, rulman yatakları için en yaygın kullanılan yağlayıcıdır ve uygulama ve çalışma koşullarının özel taleplerini karşılamak için eşleştirilmelidir; örneğin yüksek sıcaklıklar, yüksek hızlar veya gıda üretimi.
Yataklı Rulmanların bir diğer önemli görevi, rulmanın görevdeki performansını izlemektir. Bu, düzenli görsel incelemeler veya bir durum izleme sistemi yoluyla elde edilebilir, ikincisi özellikle kritik kurulumlarla ilgilidir. En yaygın olarak izlenen parametre titreşimdir ve yatak durumu, titreşim imzasındaki değişiklikler analiz edilerek belirlenir. Yatak sıcaklığı, amaca yönelik olarak tasarlanmış bir test kiti kullanılarak yağlayıcı durumunun periyodik olarak test edilmesi gibi, diğer bir önemli ölçüm parametresidir.
Hareketli tüm aksamlar da kullanılan Rulmanlar için en çok sorulan sorular ise Rulman Ölçüleri için sayfamızda detaylı tüm ölçüler yer almaktadır