Bi fikir ortaya atacağım. Yapmak isteyen coder ve mapper arkadaşlar çıkarsa beraber çalışmayı çok isterim.
Öncelikle town of salem' den biraz bahsedeyim.
Tam hatırlamıyorum ama 10 civarı kişinin 1 köyde toplanıp çeşitli rollere bürünüp yazışarak oynanan bir oyun.
Town yani kasaba halkı, mafya yani köy halkını öldüren kısım ve tarafsız gibi bir grup bulunuyor.
Oyunda amaç bir tarafın diğerlerini geceleri öldürerek veya sabah asarak kazanması.(bazı roller farklı şekilde kazanıyor.)
Ben biraz üstünden geçtim siz internetten araştırabilirsiniz.
Gelelim uyarlamaya, ben diyorum ki mapper arkadaş öyle bir map yapsın ki;
Sabahları herkezin toplanabileceği bir yer ve geceleri gece işlevi olan rollerin diğer insanların evlerine gidebileceği bir map yapsın.
Bunu coder arkadaşalr kafasında nasıl tasarlar bilemem benim aklımdaki fikir şu,
Sabah gelinsin asılan yere herkez konuşsun falan ilk gün değilse 1 kişi voteyle ortaya alınsın ve sadece o konuşsun(kendini savunsun oyundaki gibi) peşine bir vote daha ve suçlu çıkarsa slaylansın değilse geri bırakılsın.
Birini öldürdüğünüzde ve öldüğünüzde bıraktığınız yazıları da gün gün ayarlanacak şekilde yapabilirsiniz.
En zor kısım galiba geceyi ayarlamak, birinin diğerinin evine gittiğinde olacak eylemi ayarlamak zor olacaktır ben zaten kendine baya güvenenleri bekliyorum
![Gülücük Gülücük](https://forum.webdiyo.com/images/wd_ozel_semboller/gulucuk_wd.png)
Fikrimin taslağı bu, ben bu işe girerim diyenler beraber bir şekilde yapalım diyorum, fikirlerinizi de yoruma bekliyorum.