Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Title (Başlık) Etiketi ve Seo İçin Önemi

Konu

#1
Title (Başlık) Etiketi ve Seo İçin Önemi

Title etiketi web sayfasının başlığını belirten bir html etiketidir ve Seo açısından çok önemli bir kriterdir. Arama motorlarında arama yapıldığında ortaya çıkan sonuçlardan (SERP) ziyaretçiler istediklerine tıklayarak sitelere ulaşırlar. Bu nedenle arama motorları için başlık etiketi SERP’i etkileyen en önemli faktördür. Bu yazımda title etiketinin en doğru şekilde nasıl belirlenmesi ve kullanılması gerektiği konusuna değineceğim.

Başlık Uzunluğunun Belirlenmesi
Google arama motoru genellikle başlık etiketinin 50-60 karakterini görüntüler. Aslında bu karakter sayısı ortalamadır, çünkü google başlık etiketi için 600 piksellik bir alan ayırmıştır. Yazı karakterlerinin genişlikleri birbirinden farklı olduğu için bazı kelimeler az yer kaplarken, bazıları fazla yer kaplar. Google arama sonuçlarında 600 pikselin dışına taşan kelimeyi ve kelimeleri üç nokta olarak gösterir ve bu SEO açısından olumsuz olarak algılanır.  Büyük harfler daha fazla yer kapladığı için başlıkta büyük harf kullanımı tercih edilmez.
Ayrıca çok uzun başlıklar ve anahtar kelimelerin sıkça tekrar edilmesi spam olarak algılanmaya neden olabilir.

Başlık Nasıl Belirlenir?
Yapılan araştırmalarda ve incelemelerde öne çıkarılmak istenen kelimelerin başlığın en başında kullanılması daha iyi sonuçların alınmasını sağlamıştır. Bu nedenle title etiketi belirlenirken aşağıda ki yol izlenir.
Birincil Keyword – İkincil Keyword – Marka veya Site İsmi 
Örneğin: Güneş Yanığı Nasıl Geçer, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? – Kadindedigin.net

Başlık Varyasyonları ve Google
Başlık içerisinde sürekli benzer anahtar kelimelerin kullanılması veya tamamen alakasız kelimelerin kullanılması tavsiye edilmez. Google algoritmaları benzer kelime varyasyonlarını tahmin eder ve tanır. Örneğin uzun, beden, ölçü, metre, uzunluk, geniş gibi kelimeler benzer şeyi ifade ettiğinden önemli olarak algılanmayabilir. Bir başka örnekte Doctor kelimesi sağlıkla ilgili olabileceği gibi Doctor Who ile de ilgili olabilir. Bu nedenle başlıkta sürekli benzer kelimelerin kullanımı olumsuz etki yapabileceği gibi tamamen birbirinden bağımsız kelimelerde olumsuz etki yapabilir.

Her Başlık Özeldir
Her başlığın mutlaka unique (diğerlerinden farklı ve benzersiz) olarak belirlenmesi gerekir. Bunun nedeni Panda güncellemesi ile gelen bir algoritma değişikliğinden (duplicate content) kaynaklanmaktadır. Google sitede sürekli benzer veya aynı başlıkları gördüğünde bu yazılarınızı değersiz kabul eder.
Bu nedenle günümüzde ki CMS’ler (wordpress, joomla v.b) SEO açısından benzer başlıklar oluşturmanıza izin vermez, ayrıca başlıklara canonical etiketini eklerler.

Başlık ve İçerik Uyumunun Seo İçin Önemi
Başlığın oluşturduğunuz içerikle benzer olması çok önemlidir. Bu nedenle başlıkta kullandığınız anahtar kelimelerin sitenin içeriğinde de belirli oranda tekrar edilmesi gerekir. Sonuçta başlığımız oluşturduğumuz içeriği en iyi şekilde ziyaretçiye anlatmalıdır. Arama motorları da bunu göz önünde bulundurarak içerik ve başlık uyumunu incelerler.
Bu yazımda seo için vazgeçilmez bir kriter olan title etiketinin doğru şekilde kullanılmasıyla ilgili konulara değinmeye çalıştım. Sizde eğer başlık etiketiyle ilgili yaptığınız çalışmalar ve araştırmalar varsa sonuçlarını burada paylaşabilirsiniz.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Yaz için parlatıcı rujlar livacan 0 35 29-06-2022, Saat: 17:54
Son Yorum: livacan
Çanta Temizliği İçin En Güvenilir Adres livacan 0 15 08-06-2022, Saat: 13:57
Son Yorum: livacan
YILBAŞI İÇİN JBMENU NASIL ? BugraBey43 13 1,100 27-11-2021, Saat: 18:34
Son Yorum: 23423423423
Sağlıklı ve güzel gözler için nelere dikkat edilmeli? livacan 0 64 07-06-2021, Saat: 11:30
Son Yorum: livacan
Önerebilceginiz Discord İcin Sunucu İsimleri cocokral56 0 237 01-02-2020, Saat: 04:35
Son Yorum: cocokral56

Task