Tesisat sistemleri kurulurken bu iş için üretilmiş olan boruların kullanılması gerekir. Kullanılacak olan boru türü ise tesisatın büyüklüğüne ve özelliğine göre değişiklik gösterir. Örneğin kanal tesisatının döşenmesi isteniyorsa ya da kanalizasyon hattı döşenmesi isteniyorsa bu durumda koruge boru döşenmesi gerekecektir. Koruge borularının yapısına baktığımızda dalgalı bir yüzeye sahiptir.
Bu boruların dalgalı olan yapısının anlamı vardır ve bu sayede içerisinde herhangi bir birikmenin olmaması sağlanmış olacaktır. Plastik borular ise farklı amaçlar için kullanılabilir. Daha kısa mesafelerde ve daha fazla mekan içerisindeki tesisatlarda bu tip borular kullanılmaktadır. Plastik boruların tamamı hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın tasarruf etmeyi hedefler. Çünkü hem döşenmesi hem de üretimi daha az maliyetlidir.
Dayanıklı Plastik Borular
Yoğunluklu borular yani Pe100 borular daha fazla güç isteyen sistemler için tercih edilebilir. Örneğin taşınması istenen sıvının basınç gücü yüksek ise bu tip boruların döşenmesi ideal olacaktır. Plastik borular yer altında ve sürekli olarak sıvıyla temas ettiğinden dolayı demir borulara göre daha uzun ömürlü ve daha sağlıklıdır.
Eskiden kullanılan demir boruların zaman içerisinde neden olduğu paslanmadan dolayı hem tesisatın zarar görme ihtimali yüksek hem de insan sağlığı açısından sağlıksız olacaktı. Plastik sistemlerde ise kesinlikle böyle bir sorun olmadığından dolayı uzun ömürlü olması açısından kullanımı uygun ve sağlıklıdır. Tesisata uygun olan plastik boruların kullanılması ve projelendirmesi de çok önemlidir.