Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Konu

#1
Uyuşturucu maddenin ticareti ve suçunun cezası [b]TCK 188[/b] üzerinden net bir şekilde belirtilmiştir. Ancak bu suç kapsam bakımından oldukça geniştir. Suçların kişisel olması yüzünden de diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da kişisel bir yargılama yapılmaktadır. Bundan kaynaklı olarak suçu işleyen bireyler muhteviyatlarına göre yirmi yıldan otuz yıla kadar değişim gösteren hapis cezaları ile yargılanmaktadır. Aynı suç çerçevesinde cezası adli para olan suçluların bulunduğu da bilinmektedir.

[b]TCK 104 [/b]ise reşit olmayan çocukla cinsel ilişkide bulunanlar açısından değerlendirilmektedir. Bu konu oldukça hassas olduğundan ciddi bir kovuşturma sürecinin geçirildiği bilinmektedir. On beş yaşından büyük olan çocukların rızalarının bulunup bulunmadığı ortada cebir durumunun olup olmadığı araştırılmaktadır. Araştırmalar neticesinde elde edilen sonuçlar ise suçu işleyene ne kadarlık ceza verilmesi gerektiğine kesinlik kazandırmaktadır.

Taksirle Adam Öldürmek

Türk Ceza Kanunu’nda en geniş alanlardan birine sahip olan suçlar arasında [b]taksirle adam öldürmek [/b]bulunmaktadır. Bu suç yerine göre değişim gösteren kişilerin yargılanmasına neden olmaktadır. Taksir kimi zaman ihmal kimi zaman ise kusur olarak değerlendirilmektedir. Bundan kaynaklı olarak doktor hataları da yaşanan trafik kazaları da bu kapsamda değerlendirilen suçlar arasında gösterilmektedir. Suçun durumuna göre yargılama yapıldığı için suçlu olarak bulunan kimselerin değişim gösteren cezalar aldığının altı çizilmektedir. Bahsedilen suçun detayları ise Türk Ceza Kanunu içerisinde Hayata Karşı Suçlar altında açıklanmıştır.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task