Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

TASMUS Taktik Saha Muhabere Sistemi (Aselsan)

Konu

#1
[Resim: 320x230_urun_TASMUS.jpg]
TASMUS, Taktik Saha Muhabere Sistemi, savaş alanının ortak bir resmini yarı gerçek zamanlı olarak elde etmeyi ve savaş sistemi sistemleri arasında veri paylaşmayı sağlayan ağ merkezli bir iletişim altyapısıdır.
TASMUS, taktik alanında komutanların mevcut ve gelecekteki tüm iletişim gereksinimlerini karşılamak için dayanıklı, esnek, güvenli ve mobil bir ağ oluşturmaktadır.
Hava savunma, ateş destek, manevra kontrolü, istihbarat, elektronik harp ve lojistik destek gibi çeşitli komuta ve kontrol işlevleri, hızlı ve güvenilir bilgi alışverişi yoluyla savaş alanında aynı anda yürütülmelidir. TASMUS altyapısı, tüm bu taktik uygulamalara gerekli iletişim desteğini sağlar. Taktik yönlendiriciler, kripto cihazları ve radyolinkler vasıtasıyla tipik olarak tugay seviyesinde bir haberleşme omurgasını oluşturan TASMUS, veri, ses ve görüntülü haberleşmenin uçtan uca kriptolu bir şekilde kullanıcılara ulaşmasını sağlar.
TASMUS, en son teknoloji askeri iletişim teknolojilerini bir araya getirerek taktik alanda kablolu yerel alan erişimine ek olarak mobil radyo ve Combat Net Radio şebekeleri aracılığıyla kullanıcı erişimine olanak tanır. TASMUS, ordu ile tabur / bölük seviyesi arasındaki kesintisiz iletişimin sağlanması için askeri operasyonların merkezinde konuşlandırılmıştır.

[Resim: Tasmus_TR.jpg]

TASMUS uydu sistemlerine entegre edilebilen, HF/UHF/VHF Telsizlerin bağlanabilmesi için gereken arayüzlere sahip, harici (Ticari / Askeri) ses ve IP şebekeleriyle uyumlu, gerektiğinde mevcut Fiber Optik altyapılarından faydalanabilen bir haberleşme sistemidir. TASMUS, kullanıcılarına kompakt, taşınabilir, genişleyebilir, güvenli ve kullanımı kolay bir sistem sunmaktadır.

Haberleşme, muharebe alanındaki işlevlerin en temellerinden biridir. Haberleşme gereksinimleri karşılanmadığı takdirde hiçbir cihaz ya da sistem yararlı veya kullanışlı olmayacaktır. Bu kapsamda TASMUS, 21.yüzyıl C4I sistemlerinin haberleşme gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan taktik saha için vazgeçilmez bir unsurdur.


Bu yazı ASELSAN'dan alıntıdır. Makaleyi detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

(Askerî Elektronik Sanayii) - ASELSAN'ın açılımı.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Milli İşletim Sistemi PARDUS ` anJeun 3 252 07-10-2018, Saat: 13:54
Son Yorum: ` anJeun

Task