Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Silinmiş Konu   | Tarihin En Etkili 5 Bilgisayar Virusu

1
709

Konu

#1
Bilgisayar Tarihinin Şimdiye Kadarki En Etkili 5 Virüsü.

1: Conficker
Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda. Conficker bir çok zararlı yazılım tekniği kullanıyor ve aynı zamanda yarı virüs, yarı solucan özellikleri taşıyordu.

Conficker'in sisteme bulaştığında yaptığı ilk iş otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakmak ve sistemdeki güvenlik yazılımlarına saldırmaktı. Avrupa'da yıkıcı bir etki yapan Conficker, önemli yerlere de sızmıştı: İngiliz Savunma Bakanlığı, Fransız Donanması ve Norveç Polisi.

Her zaman karşı önlemlerden bir adım önde olmaya çalışan virüsün çeşitli farklı sürümleri ortaya çıkmıştı. Conficker, halen modern çağın en yıkıcı bilgisayar virüsü konumunda.


2. I LOVE YOU
I LOVE YOU bir gecede milyonlarca bilgisayara ulaşmayı başarmış bir virüstü. Sisteme bulaştığında, yaptığı ilk iş, şifre ve kullanıcı adlarını çalmak için bir solucan indirmek oluyordu. Filipinli bir öğrenci tarafından hazırlanan virüs, zalim bir başlıkla geliyordu: "I LOVE YOU." Virüsün doğrudan ve dolaylı olarak sebep olduğu maddi zararın ise 10 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

[b]3.Melissa[/b]



[b]En çok yayılan makro virüs olan Melissa, Florida'daki bir egzotik dansçının ismini almıştı. Word, Excel ve Outlook belgelerine sızan virüs, e-posta yoluyla en çok yayılan virüslerden birisi oldu. Sadece Kuzey Amerika'da 1 milyon bilgisayarı etkileyen Melissa, kullanıcıların tüm e-posta eklentilerinden korkmasına sebep olmuştu.[/b]

[b]Melissa, diğer yandan güvenlik yazılımları sektörünün gelişmesinde de önemli rol oynamıştır.[/b]

[b][b]4. Nimda[/b][/b]

Nimda'nın tarihin en karmaşık virüslerinden birisi olduğu düşünülüyor. Yayılmak için beş farklı yöntem kullanan virüs, bir sisteme bulaştığında yönetici hesabı oluşturuyor, sabit diski ve internet trafiğini felç ediyordu. Hem kişisel bilgisayarları, hem de sunucuları etkileyen Nimda'nın sisteme bulaşması için herhangi bir dosyanın çalıştırılması gerekmiyor.

[b]5. Strom[/b]
Storm solucanı 50 milyon kadar bilgisayara bulaşmıştı. Virüs, yayılmak için e-posta eklentilerini kullanıyor ve insanların eklentiyi açması için, örneğin 230 kişinin hayatını kaybettiği, Avrupa'yı vuran bir fırtınadan bahsediyordu. E-postanın gerçek olaylardan bahsedilen farklı versiyonları da bulunuyordu.

Solucanın kullanım amacıysa yine kazanç sağlamak olup bu kez kullanıcıların bilgilerini e-posta ile göndermek yerine, kişisel bilgileri daha sonra satmak amacıyla bir veritabanında depoluyordu. Kolay kolay tespit edilemeyen virüsün, 30 dakikada bir değişim geçirdiği tahmin ediliyor.





Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Silinmiş Konu   | Bilgisayar Arka Plan TheNighTMoRe 1 458 08-05-2018, Saat: 21:01
Son Yorum: Emre Özdemir
Silinmiş Konu   | Bilgisayar toplamadan anlayanlar ? Grinin 34 Tonu 3 630 13-09-2017, Saat: 16:09
Son Yorum: Grinin 34 Tonu

Task