TANITIM FİLMİNE HAZIRLIK AŞAMASI
Tanıtım filmi çekimi için hazırlık sürecinde on hazırlık çok önemlidir. Bu doğrultuda ilk olarak amacın belirlenmeli ve firma (veya ürünün) dinamikleri iyice araştırılması gerek. Çünkü tanıtım filminin göze ve kulağa aynı anda hitap ettiği zaman müşterilerin hafızasına yerleşir ve yarattığı olumlu izlenim seneler boyunca sürecektir. Bundan dolayı firma, hizmete veya ürüne ilişkin doğru bir analiz yapılması gerekli. Senaryo ve çekil planı hazır olduktan sonra ürün çekimi aşamasına geçilir. Bir tanıtım filmi için süt fabrikasını örnek verirsek; fabrikanın genel görüntüsü, sütun hangi amaçlardan geçtiği, firmanın hangi kalite belgesine sahip olduğu, nasıl üretim yapıldığı, tüketiciye nasıl ulaştırıldığı, sütun çocuk gelişimine nasıl katkı sağladığı gibi sorulara cevap veren kısa videolar çekilir. Rakip firmalara oranla üstün olunan yerler ön plana çıkartılır.
Tanıtım Filmleri Ne Kadar Uzunlukta Olmalı?
Ürün fotoğraf çekimi yapıldığı zaman çok ilgi çekmez ama tanıtım filmleri o ürün için daha ilgi çekici olur. Ama bunun için çekilen videolarda sınırlı olmalıdır. Kısa filmde normalden kısa videolar istenilen bilgileri verilmesi için yeterli olmaz ve tüketicilere iyi bir sonuç vermez. Uzun tanıtım filmleri ise izleyenleri sıkar ve genellikle yarıda bırakmalarına neden olur. Reklam amaçlı yapılan tanıtım filmleri 3 dakikadan kısa olması gerekir. 10 dakikalık süre ise en uzun süre olarak kabul ediliyor.
Temamızın yeni versiyonuna geçilmiştir.
Görüş & Önerileriniz için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.
Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?
Konu
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Ural Federal Üniversitesi Hazırlık Eğitimi | seohaberleri | 0 | 44 |
14-01-2025, Saat: 12:39 Son Yorum: seohaberleri |
|
İnetmar Hosting Tanıtım | griposter | 0 | 68 |
28-11-2024, Saat: 19:40 Son Yorum: griposter |
|
YKS Hazırlık Uygulaması - Başardım | tourniers | 0 | 103 |
30-08-2024, Saat: 23:58 Son Yorum: tourniers |
|