1960’lardan sonra popüler bir Yunan dansı haline gelen sirtaki, İstanbullu Ortodoks olan Arnavut kasaplarının icra ettiği bir dans türüdür. Sonradan Yunan folklorunun ayrılmayan bir parçası haline gelmiştir. İstanbul’daki günlük yaşamdan değişik esintiler sunulan eserde, kasapların hayvanları kesmeden önce vicdanı rahatlatmak için yaptıkları bir tür ritüel olan hayvanın etrafında dönme ve önlerinde diz kırıp çökme gibi faaliyetlere rastlanır. Sirtaki kursu, ülkemizde yaygın şekilde gidilen dans kurslarından biri olmasıyla ön plana çıkmıştır.
Ülkemizdeki yaygın bir diğer dans kursu, tango kursu olmaktadır. Tangoya olan ilgiyi tüm dünyadaki gibi düşünebiliriz. Tangoya olan tutku hiç bitmemekte ve her geçen gün çoğalmaktadır. Ülkemizde de bu durum böyledir. Bu nedenle, tangoyu öğrenmek isteyenlerin yaygın bir şekilde tercih ettiği kurslardan biri tango kursu olur. Tango kursunda tangoya ait tüm figürler, kapsamlı bir şekilde sunulur ve tüm detaylarıyla öğretilir. Bu kursa gidenlerin aklında, tangoya ilişkin hiçbir soru kalmaz.
Dans kursu, boş zamanlarda gidilebilecek ve devamında dans adına çok önemli figürlerin edinilebileceği mecralardandır. Bu nedenle, dans kurslarının mevcudu hep yerli yerinde olmakta; kursa yazılacak kursiyer bulmakta hiçbir zaman için zorlanılmamaktadır. Dans kursu bünyesinde pek çok dans öğrenilebilir ve danslara özgü detaylı bilgi edinilebilir. Bu da hem kültürel bir faaliyettir hem de insana çok özel bir deneyim yaşatmayı sağlar.