Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Private variable

Konu

Merhaba, bi eklenti üzerine çalığıyorum. Eklentimde her kullanıcıya özel bir veri saklamam gerek

nick1 kişisinin 3

nick2 kişisinin 5

nick10 kişisinin 1 

gibi gibi, ben bu değerleri her el değiştiriyorum vs... ancak şuanki yaptığımda 

nick1'de nick2'de nick10'da aynı değere sahip oluyor ve değeri eksiltip arttırınca hepsininki artıp eksiliyor. Özel olarak kullanıcıya nasıl tanımlayacağım ?

Öncelikle private variable'a açıklık getireyim. Private, OOP dilleinde değişkenin diğer classlara erişimini engelliyor. Sanırım başlık konudan biraz uzak ama sizden anladığım kadarıyla cevaplayayım.

new sevdigi_renk[33] diye bir değişken tanımlarsanız. (Burdaki 33 : max 32 user + 1 server) istediğiniz kişi/kişilere farklı farklı değerler atayabilirsiniz.

public client_connected(index) {
sevdigi_renk[index] = 1; // sadece sunucuya bağlanan oyuncuya işlem yaptırdık.
}

C, Java, SQL
private variable'den kastım açıkcası buydu, velhasıl teşekkür ederim. Yazdıktan sonra keşfettim ancak açıklayıcı şekilde post atman işime yaradı ^^

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task