Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Plüton Gezegeni 10 Yıl İçerisinde Zorlu Anlar Bekliyor

Konu

#1
Plüton Nedir ?

Plüton, formal adı 134340 Pluto, Güneş Sistemi'nde bilinen en büyük ikinci cüce gezegen, en büyük Neptün ötesi cisim ve doğrudan Güneş'in etrafında dönen en büyük on birinci cisim. Önceleri gezegen olarak sınıflandırılmıştır. Plüton, birçok cismi barındıran Kuiper kuşağı'nın en belirgin üyelerinden biridir.

[Resim: 5cc5fa1dbc3f5_indir.jpg]

Konumuza Geri Gelmek Üzeri 10 Yıl İçerisinde Plüton Gezegenin Atmosferi Yok Olucak'tır

Küçük boyutu sebebiyle 2006 yılında gezegen kategorisinden çıkarılan ve cüce gezegen olarak sınıflandırılan Plüton hakkında acı gerçekler ortaya çıktı. Özel teknikler kullanarak Plüton'un yüzey basıncını ölçen ve bu bilgiyle beraber atmosferin sıcaklık, yoğunluk ve basınç bilgilerine ulaşan astronomlar, var olan atmosferin ömrünün ne kadar olduğu sonucuna ulaştılar.

"Güneşin etrafında dönerken aldığı ışın miktarına verdiği tepkiyi ölçerek Plüton'un mevsimsel bir modelini çıkarttık" diyen Tazmanya Üniversitesi eğitim görevlisi Dr. Andrew Cole: "Yaptığımız çalışmalar sonucunda, Plüton'un Güneş'ten en uzak olduğu durumda cüce gezegende bulunan nitrojen donuyor ve atmosferden dışarıya doğru sürükleniyor" dedi.


[url=https://www.webtekno.com/arastirmacilar-pluton-un-yogun-kum-tepelerinden-olustugunu-acikladi-h47196.html][/url]Plüton'un yüzeyinin zaten oldukça soğuk, -228 ila -238 santigrat derece arasında, olduğu biliniyor. Bu sıcaklık mevsimden mevsime değişkenlik göstererek daha aşağılara bile inebiliyor. Bahsettiğimiz sıcaklık düzeylerinin, nitrojenin -210 santigrat derece olan donma noktasından daha düşük olması, nitrojenin donduktan sonra gezegeni terk etmesine yol açıyor.

Dr. Andrew Cole ise yaptığı açıklamada "Araştırmalar sonucu yaptığımız tahminler bize, 2030 yılına kadar Plüton'un atmosferinin cüce gezegenin etrafında donacağı ve bundan sonra Plüton'u terk edeceğini gösteriyor" 


Steam Yutup | Rep
Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task