Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Plus Datacenter Kurucu Röportaj

Konu

Son Düzenleme: 10-06-2019, Saat: 22:16, Düzenleyen: Plus Datacenter.
Merhaba değerli webdiyo.com üyeleri. 

Ben Samet GERANAZ. Plus Datacenter / plusdatacenter.com ( Plus Veri Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti. ) Kurucu ve şirket sahibiyim. 

Merak ettiğiniz ve bilgi almak istediğiniz tüm konular hakkında sorularınızı bekliyorum.

Saygılarımla

İlk soruyu ben sorayım, radore firmasınında çok önemsediği ve öne çıkardı tier 3 ve 4 alt yapısı tam olarak ne anlama geliyor ve ne işe yarıyor?

Bu işe kaç kişi başladınız ?

Boş ol , boş ol , boş ol.
Ben toplu bir soru sorumu yapmak istiyorum, uzatmadan başlıyım.
  • Firmanızı kaç yaşındayken kurdunuz?
  • Hangi üniversite mezunusunuz?
  • Bu işe başlarken para içinmi başladınız yoksa diğer firmaların kalitesini kötü bulduğunuzdanmı?
  • Müşterilinize ücretsiz ssl veriyorsunuz bunları nasıl ücretsiz verebiliyorsunuz, afedersinizde çalıyormusunuz?

Stajyer alımı yapıyor musunuz? Alım var ise alım şartları neler ve stajyerlerinize ne tarz işler veriyorsunuz?

- Web Site Yazılımı
- Kontrol Panel Yazılımı
- Otomasyon Sistemleri
Yöncü ropörtajındada şu soru sorulmuştu sizede ben sormak istiyorum,

Alıntı:Yabancı tabanlı sunucu hosting sağlayıcı internet sitelerinin birkaçında gördüm yeni ve mantıklı olan projelere ücretsiz destek veriyorlar belli bi tarihe kadar bu türkiyedede var ancak malesef yeni insanların yolu açılmıyor tek şahit olduğum radore sponsor oluyor oda ekşisözlük, r10 gibi büyük paltformlara bu saçma buluyorum ileride böyle bir proje geliştirip gençlerin yolu açılmalı diye düşünüyorum
Bahsettiğim sorunun url adresi: https://forum.webdiyo.com/konu-yoncu-bil...#pid255026

(10-06-2019, Saat: 22:22)EmirhanKURT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk soruyu ben sorayım, radore firmasınında çok önemsediği ve öne çıkardı tier 3 ve 4 alt yapısı tam olarak ne anlama geliyor ve ne işe yarıyor?
Merhaba,

Tier3 en sade tabiri ile yedekli elektrik, soğutma, donanım desteği demektir. Ortalama 70-72 saat sürecek kesintiye dayanabilen bir altyapıdır. Tier-1 ve 2 genelde küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedeflerken, Tier3 tamamen büyük ve geniş çaplı kuruluşları hedefler. Bu nedenle tier3 ve tier4 altyapısına geçmek neredeyse 0 kesinti ve 0 veri kaybı demektir. Tier4 ise yine en sade tabiri ile tier3'ün bir üst versiyonudur. Tek farkı tüm yedekli sistemlerin yanı sıra 96-100 saat kadar kesintiye dayanabilmesi ve anında aksiyon alacak 7/24 bir personelin bulunmasıdır. Şuan Plus Veri Merkezi olarak Tier2 altyapısı ile  hizmet vermekteyiz ve Tier3 için çalışmalarımızı sonlandırmak üzereyiz.

(10-06-2019, Saat: 22:24)Smash Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu işe kaç kişi başladınız ?
Merhaba,

Tek başıma bu işe giriştim. 2002 yılıydı. Önce kendime birkaç .html sayfa yapmakla başladım. Sonra bireysel ve kurumsal sayfaların sayısı artınca o zamanlar çok bilinmediği için hosting alıp üzerine kar koyarak satmaya başladım. 2004 yılında ise tamamen kendime özel bir sunucu ile şahıs şirketi kurarak bu işi geliştirdim. Şuan 3 vardiya şeklinde toplam 7 kişi hizmet vermekteyiz. Altyapısal çalışmalarımız bitince sayı 2 katına çıkacaktır.

• llk başlarken hedeflediğiniz yerde görüyor musunuz kendinizi?
  • Şu anki ekibiniz kaç kişi?

(10-06-2019, Saat: 22:28)Estes- Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben toplu bir soru sorumu yapmak istiyorum, uzatmadan başlıyım.
  • Firmanızı kaç yaşındayken kurdunuz?
  • Hangi üniversite mezunusunuz?
  • Bu işe başlarken para içinmi başladınız yoksa diğer firmaların kalitesini kötü bulduğunuzdanmı?
  • Müşterilinize ücretsiz ssl veriyorsunuz bunları nasıl ücretsiz verebiliyorsunuz, afedersinizde çalıyormusunuz?
Merhaba,

Ben de size madde madde cevap vereyim.
  • Resmi olarak firma kurulduğu tarihte 18 yaşındaydım.
  • Akdeniz Üniversitesi Turizm mezunuyum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum.

• Kesinlikle para için başladım.
  • Ücretsiz SSL artık kontrol panelleri tarafından sunulmaktadır. cPanel ve Plesk paneller ücretsiz SSL sertifikalarını kendilerine entegre ettiler. Onlar aracılığı ile sağlıyoruz.
(10-06-2019, Saat: 22:29)Lostvayne Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stajyer alımı yapıyor musunuz? Alım var ise alım şartları neler ve stajyerlerinize ne tarz işler veriyorsunuz?
Merhaba,

Şuan için böyle bir konu gündemimizde yer almamaktadır.

(10-06-2019, Saat: 22:32)Densiz_x Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yöncü ropörtajındada şu soru sorulmuştu sizede ben sormak istiyorum,

Alıntı:Yabancı tabanlı sunucu hosting sağlayıcı internet sitelerinin birkaçında gördüm yeni ve mantıklı olan projelere ücretsiz destek veriyorlar belli bi tarihe kadar bu türkiyedede var ancak malesef yeni insanların yolu açılmıyor tek şahit olduğum radore sponsor oluyor oda ekşisözlük, r10 gibi büyük paltformlara bu saçma buluyorum ileride böyle bir proje geliştirip gençlerin yolu açılmalı diye düşünüyorum
Bahsettiğim sorunun url adresi: https://forum.webdiyo.com/konu-yoncu-bilisim-cozumleri-kurucu-roportaj-23496.html?pid=255026#pid255026

Merhaba,

Size katılıyorum. Çok trafiği olan, çok geliri olan platformlara herkes sponsor olur. Önemli olan yeni girişimci kardeşlerimizin elinden tutulmasının gerekliliğidir. Plus Datacenter olarak sponsoru olduğumuz projeler var. Siz de eğer bir proje üzerine çalışıyorsanız info at plusdatacenter.com adresine mail atarak yardım alabilirsiniz.

Sunucularımızı iş yerinize gelip kontrol etme, inceleme şansımız varmı?

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Yöncü Bilişim Çözümleri Kurucu Röportaj Yöncü.com 42 3,986 14-10-2019, Saat: 08:07
Son Yorum: WX''Timer

Task