(10-06-2019, Saat: 22:22)EmirhanKURT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk soruyu ben sorayım, radore firmasınında çok önemsediği ve öne çıkardı tier 3 ve 4 alt yapısı tam olarak ne anlama geliyor ve ne işe yarıyor?
Merhaba,
Tier3 en sade tabiri ile yedekli elektrik, soğutma, donanım desteği demektir. Ortalama 70-72 saat sürecek kesintiye dayanabilen bir altyapıdır. Tier-1 ve 2 genelde küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedeflerken, Tier3 tamamen büyük ve geniş çaplı kuruluşları hedefler. Bu nedenle tier3 ve tier4 altyapısına geçmek neredeyse 0 kesinti ve 0 veri kaybı demektir. Tier4 ise yine en sade tabiri ile tier3'ün bir üst versiyonudur. Tek farkı tüm yedekli sistemlerin yanı sıra 96-100 saat kadar kesintiye dayanabilmesi ve anında aksiyon alacak 7/24 bir personelin bulunmasıdır. Şuan Plus Veri Merkezi olarak Tier2 altyapısı ile hizmet vermekteyiz ve Tier3 için çalışmalarımızı sonlandırmak üzereyiz.
(10-06-2019, Saat: 22:24)Smash Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu işe kaç kişi başladınız ?
Merhaba,
Tek başıma bu işe giriştim. 2002 yılıydı. Önce kendime birkaç .html sayfa yapmakla başladım. Sonra bireysel ve kurumsal sayfaların sayısı artınca o zamanlar çok bilinmediği için hosting alıp üzerine kar koyarak satmaya başladım. 2004 yılında ise tamamen kendime özel bir sunucu ile şahıs şirketi kurarak bu işi geliştirdim. Şuan 3 vardiya şeklinde toplam 7 kişi hizmet vermekteyiz. Altyapısal çalışmalarımız bitince sayı 2 katına çıkacaktır.