Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Kediler Hakkında Bilgiler

Konu

#1
Herkese merhaba. Kedileri çok seviyorum evde beslediğim iki tane, dışarıda da beslediğim onlarca kedi var. Kediler o kadar değişik varlıklar ki her hareketleri farklı yorumlanabiliyor. Bazen çok cana yakın bazen de bir o kadar soğuk olabiliyorlar. Bende çok güzel bir yazı buldum bununla ilgili, sizlerle de paylaşayım dedim. Bir de sokaktaki kedilere ne yedirmeliyim bilmiyorum. Bazen evde ki kalan yemekleri falan veriyorum ama baharatlı yağlı yemekler dokunur mu bilmiyorum. kediler ne yer ne yemez bunun hakkında bilginiz varsa benimle de paylaşır mısınız? Yorumlarınızı bekliyorum, keyifli okumalar dilerim Gülücük
1. Size alerjileri olabilir.
Kediniz sıklıkla öksürüyor mu? Suçlusu siz olabilirsiniz. 2005 yılında yapılan bir araştırmada 200 kediden birinde görülen kedi astımı, insanların yaşantıları yüzünden artış göstermekte. Kediler sıklıkla kapalı kapılar ardında tutulduğu için sigara, ev tozu, kepek, polen ve bazı tür kedi kumlarından etkilenmekte, bunlar da kedilerin solunum yollarında iltihaplara yol açmaktadır.
2. Kedi nanesinden her zaman etkilenmezler.
Aslında kedilerin sadece yarısı bundan etkilenirler. Latince ismi Nepeta cataria olan kedi nanesinden etkilenme kalıtımsaldır. Atalarından birisi kedi nanesine hassas olan kedilerin de hassas olma ihtimali %50, eğer iki atası da etkileniyorsa doğacak yavrunun da etkilenme ihtimali %75’tir.
3. Kediler aslında köpeklerle yaşayabilir.
Dilimize yerleşmiş ‘kedi köpek dalaşı’ gibi deyimleri unutun. Tel Aviv Üniversitesi’nde 2008 yalında yapılan bir araştırmada 6 aylık kediler ve 1 yaşındaki köpekler aynı ortama konulmuştur ve beraber yaşadıkları gözlemlenmiştir. kediler kaç yıl yaşar bilemiyorum ama mutlu olduklarında aynı insanlar gibi uzun ve sağlıklı yaşayabilirler.
4. Okuduğunuz şeylere inat, kedinizi sevmek onun hoşuna gidecektir.
Kediler hakkında yapılan araştırmalarda kedilerin okşandıkça daha sinirli olduklarını okumuş olabilirsiniz. Fakat Viyana Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre aslında kediler okşanmaktan hoşlanırlar. Sadece bazıları gerçekten bunu sevmezler fakat yine de okşanmalarına izin verirler.
5. Mekan paylaşımlarını stratejik yaparlar.
Evcil kedilerin bunu yaptıklarını biliyoruz ama vahşi kedilerin bilmediğimiz çok daha fazla özellikleri var. 2013 yılında yapılan bir araştırmada 50 kediye GPS izleyici ve takip kameraları takılmış ve kedilerin kavga etmeyi önlemek için bizdeki devre mülk sistemine benzer bir sistem kurdukları gözlemlenmiştir.
6. Bir kedinin beyni köpeğinkinden daha karmaşıktır.
Tabi ki ikisinin de beyinleri çok ufak, vücut ağırlıklarının sadece %0,9’u kadardır. Fakat Psychology Today’in açıklamasına göre kedilerin beyin yüzeyleri insanlarınkine %90 oranla benzermiş. Kedilerde beynin kavramsal bilgi işlem kısmı köpeklere oranla daha gelişmiştir; bir kedide 300 milyon nöron bulunurken köpeklerde bu sayı 160 milyondur.
7. Doğru koşullar altında kısa süreli hafızaları oldukça iyidir.
Kısa süreli hafızadaki bilgiler genellikle bir dakika içinde unutulur fakat 2007 yılında yapılan bir araştırmada kedilerde bu sürenin 10 dakikaya kadar çıktığını gözlemlemiştir. Bunu yaparken kedilerin bir engelle sadece ön ayaklarının üzerinde durması sağlanmıştır. Engel ortadan kaldırıldıktan sonra kediye dikkati dağılması için mama verilmiş fakat kedi 10 dakika boyunca sanki engel yine oradaymış gibi ön ayaklarının üzerinde durmuştur.
Fakat aynı kediler engeli gördüklerinde ve engel ortadan kaldırıldığında engeli hatırlayamadılar, görsel hafızaları çok da kuvvetli değilmiş. Sadece birkaç saniye akıllarında tutabildiler.
Kaynak:onedio.com


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
CSDurağı rezillikleri hakkında MawiLarq 0 174 06-03-2020, Saat: 14:27
Son Yorum: MawiLarq
Akrostiş Şiir Hakkında Yorumlarınız Whisky02 8 320 25-11-2019, Saat: 15:11
Son Yorum: Whisky02
Csdurağının batışı hakkında ne düşünüyorsunuz? elmaşekeri 16 724 31-10-2019, Saat: 09:45
Son Yorum: elmaşekeri
Ts5 Hakkında // About Ts5 RuHSuZ 2 252 27-10-2019, Saat: 17:13
Son Yorum: MawiLarq
Bilgisayar Hatası Hakkında ` ripeNess 5 314 05-10-2019, Saat: 14:23
Son Yorum: Emrullah*

Task