Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Kara Delik Yakın İnceleme

Konu

#1
Bizden 53 milyon ışık yılı uzaklıktaki Messier 87 galaksisinin merkezindeki kara deliğin fotoğrafı, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Powehi adı verilen bu kara delik, uzaklığı nedeniyle mevcut teknolojik imkanlarımızın net şekilde göremediği bir mesafede. Yani insanlık aslında hala derin uzay için fazlasıyla miyop. 

Fotoğrafta bulunan 6,5 milyar Güneş kütlesine sahip kara delik, bir “süper kütleli kara delik” olarak biliniyor. Süper kütleli kara deliklerin hemen hemen her galaksinin merkezinde bulunduğu tahmin ediliyor. Bir başka deyişle etraflarındaki milyonlarca yıldızı ve gezegeni kendi kütle çekim kuvvetleriyle bir arada tutuyorlar. 



Geleceğin astronomları, ilk ve son derece bulanık olan fotoğraftan daha iyi görüntüler elde edecekler. O vakte kadar elde ettikleri bilimsel veriler ise yukarıdaki gibi dijital sanatçılar tarafından yorumlanacak? 

[Resim: 5cce1046c9de1_3231eb22e0cb1c0fb622800d94...2ec5b.jpeg]

Bu görsel illüzyonun yanı sıra, kara deliğe yaklaştıkça artan kütleçekim kuvvetinin zamanı yavaşlattığını da bilmek gerekiyor. Kürenin çeperi olan “olay ufkuna” yaklaştıkça zaman sizin için daha yavaş akmaya başlıyor.

Bu deneyimin nasıl sonuçlar doğuracağı, eğer bir kara deliğe yaklaşırsak tam olarak neler yaşacağımız ise hâlâ muamma. Nitekim bilimsel olarak elde edilen verilerle, yukarıdaki animasyon şimdilik geçerliliğini koruyor.


Steam Yutup | Rep
Cevapla
#2
Kara delik gözle görülmez veyatta kayıt altına alınamaz diye duymuştum


Cevapla
#3
Son Düzenleme: 05-05-2019, Saat: 01:29, Düzenleyen: SkullHD.
(05-05-2019, Saat: 01:26)MawiLarq Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kara delik gözle görülmez veyatta kayıt altına alınamaz diye duymuştum
Bunlar Sadece Animasyon ve Çizim Benzeri Yoksa Kara Delik Işığı bile Yutabilmektedir


Steam Yutup | Rep
Cevapla
#4
Insanoglu Herseyi Beyniyle Uretip Durmuştur


Cevapla
#5
(05-05-2019, Saat: 01:26)MawiLarq Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kara delik gözle görülmez veyatta kayıt altına alınamaz diye duymuştum
bütün yıldızlar parlar. gezegenler yıldızların çevresinde döner. gezegenin çevresinde yıldız dönmez. bir yıldız gözükmeyen bir şeyin etrafında dönüyorsa parlamadığı için kara delik olduğunu anlarız. bütün kara delikler radyasyon yayar. havking radyasyonu denir. gözlemlenebilir, kara deliğin büyüklüğü yada uzaklığı hakkında bilgi edinilebilir.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Türkiye nin kara lekesi !AKINCI! 2 633 19-10-2019, Saat: 19:30
Son Yorum: !AKINCI!

Task