Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Gölgelerin Efendisi ZED

Konu

#1
Son Düzenleme: 15-08-2018, Saat: 14:41, Düzenleyen: Emre Özdemir.
Lol Konu Bilgisi : Karakter.
Lol Yama : 8.16
Tasarım Görüntüsü :

[Resim: bg_champion_zed_1920x1080.jpg?itok=IU8Fsa7X]


Ek Veya Geniş Bilgi :

Lonia'nın görünürdeki ahenginin altında, bir kenara itilenlerin öyküleri yatar. Zed'in hikâyesi, küçük bir çocukken Kinkou Tarikatı'nın soğuk basamaklarında başladı.

Büyük Usta Kusho'nun tarikata bizzat aldığı Zed, dünyada ait olduğu yeri tapınağın binyıllık duvarlarının ardında buldu. Kendini Kinkou'nun ruhani prensiplerini anlamaya adayarak, yaşıtlarını hem savaş eğitiminde hem de derslerde geride bıraktı. Yine de ustasının oğlu Shen'in gölgesinde kaldığını hissediyordu. Zed'in tutkusu mükemmel şekilde öğrendiği her teknikte belli olsa da duygusal açıdan Shen kadar dengeli değildi. Buna rağmen, iki öğrenci kardeş kadar yakın iki arkadaş oldu.
İlerleyen yıllarda, meşhur katil Altın İblis'in peşine düşen ustalarıyla birlikte Ionia'yı dolaştılar. Sonunda bu “canavarı” yakalamayı başardıklarında, Khada Jhin adında sıradan bir ölümlü olduğunu gördüler. Genç Zed kılıçlarını kaldırıp adamın üstüne yürüdü ama Kusho onu durdurarak, Jhin'in hapse atılmasını emretti.
Tapınağa dönerlerken Zed'in kalbi hınçla doldu. Çalışmalarında başarısız olmaya başladı. Jhin'in dehşet verici cinayetlerinin hatıralarını aklından çıkaramıyordu. Ionia ile Noxus'un yayılmacı güçleri arasında artmakta olan gerginlik de hayal kırıklığını arttırıyordu. Shen büyüdükçe babası gibi duygularının etkisinde kalmayan bir adam olurken, Zed “dengeyi koruma” gibi yüce idealler yüzünden kötülüğün cezasız kalmasına katlanamadı.
Tapınağın gizli yeraltı mezarlığının derinliklerinde gezinirken siyah, süslü bir kutu buldu. Kutuyu açmak tarikatın ustaları dışında herkese yasak olduğu halde Zed kutunun içine baktı.
Birden zihnini gölgeler kapladı. Gölgeler Zed'in gücenikliğini zayıflara karşı acımasızlıkla besledi ve kadim, kara büyülerin gücünü hissettirdi.
Zed tapınağın aydınlığına döndüğünde, Büyük Usta Kusho ile karşılaştı. Ustasından Kinkou'nun, elindeki tüm imkânlarla Noxus'lu işgalcilerle savaşmasını istedi. Kusho reddettiğinde, Zed onu yetiştirmiş olan tarikata sırtını döndü.
Kinkou öğretilerinin sınırlamalarından kurtulduğunda, Noxus'a karşı savaşmak üzere yetiştireceği takipçiler topladı. Ülkenin taraf tutmayan vastayaları da dahil olmak üzere, yurdunu tehdit eden ya da savunulması için çaba göstermeyen herkesi acımasızca ölüme mahkûm ediyordu. Zed, takipçilerine kendilerini savaşın coşkusunda kaybetmelerini öğütlüyordu ama o siyah kutu olmadan kendi becerilerinin arzularını gerçekleştirmeye yetmeyeceğini anlaması uzun sürmedi.
Yeni çömezlerini toplayıp Kinkou Tapınağı'na döndü. Onu Kusho karşıladı. İhtiyar adam silahlarını Zed'in ayaklarının dibine bırakarak, eski öğrencisine gölgeleri terk edip daha dengeli bir yola dönmesi için yalvardı.
Zed birkaç saniye sonra tapınağın merdivenlerine geri çıktı. Bir elinde siyah kutu, diğerinde de üstüne taze kan bulaşmış silahı vardı.
Kinkou üyeleri şaşkınlıktan donakalınca, Zed'in savaşçıları onları topluca kılıçtan geçirdi. Ardından Zed tapınağı ele geçirdi, Gölge Tarikatı'nı kurdu ve çömezlerini karanlık savaş yöntemleriyle eğitmeye başladı. Derilerine gölge dövmeler kazıyıp, kendilerinin gizli yansımalarıyla birlikte dövüşmeyi öğrendiler.
Zed Noxus'la süregiden savaştan ve bunun Ionia'lılara çektirdiği cefalardan yararlandı. Epool Nehri civarındaki kıyımın ardından, elinde silah olarak sadece çiftçi orağı tutan Noxus'lu çocuk asker Kayn'e rastladı. Çocuğun bilenmeyi bekleyen bir silah olduğunu bir bakışta fark etti ve onu özel öğrencisi olarak yanına aldı. Genç çömezinde, amacına en az kendisininki kadar saf bir bağlılık görüyordu. Kayn'i Gölge Tarikatı'nın geleceği olarak kabul ediyordu.
Zed Shen'le ve Kinkou'nun hayatta kalabilmiş, artık ülkenin çeşitli eyaletlerine dağılmış haldeki üyeleriyle barışmadığı halde iki tarikat savaştan sonra gergin bir anlaşmaya vardı. Zed, onulmaz yaralar açtığının farkındaydı.
Son yıllarda, İlk Diyar'ın dengesinin bozulduğu ve belki de sonsuza dek bu halde kalacağı açıkça belli oldu. Ruhani ahengin Zed için hiçbir anlamı yok. Ionia'nın zafere ulaşması için gereken her şeyi yapmaya hazır.



Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task