İç mekanların tabanlarına uygulanmakta olan ve kullanıcılara her anlamda büyük kolaylık sağlayan epoksi zemin kaplama, şık ve hoş görünümüyle sıklıkla tercih edilmektedir. Endüstriyel alanlarda daha dayanıklı şekilde icra edilen bu unsurlar, yaya trafiğinin durumuna göre organize edilmektedir. İç mekanlarda yaygın şekilde kullanılan bu zemin kaplama uygulamasının belirli aşamaları bulunur. Uygulama alanlarında bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte hizmet süreci tamamlanmış olur.
Epoksi zemin kaplamanın uygulandığı alanın, belirli bir süre kurumaya bırakılmasından kaynaklı bu uygulama için belirli bir süreç isteyen firma, müşterilerden kendilerine zaman tanımalarını ister. Böylelikle yapılan faaliyete yönelik tüm aşamalar eksiksiz şekilde tamamlanır; zeminler müşterilerin de isteyeceği biçimde teslim edilir.
Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır? Epoksi kimyasal bir yapıştırma malzemesi olarak bilinir ve çift veya tek kompenatlı olarak üretilir. Üstün dayanıklılığı sayesinde hem inşaat hem de deniz sektörünün vazgeçilmez ürünleri arasında yer alır. Kimyasallara ve darbelere karşı beklenen dayanımı göstermekte olup yapıştırılacağı zeminin düzgün ve pürüzlerden arındırılmış olması gerekir.
Epoksi zemin uygulamasına geçilmeden önce zemin düzgünce silinip temizlenmelidir. Ardından zemin astar uygulanması ve kumlanması gerekir. Sonrasında epoksi ara kat uygulaması yapılır. Daha sonra epoksi son kat uygulaması yapılır ve epoksi uygulaması tamamlanmış olur. Epoksi boya malzemeleri kaliteli olanlardan seçilmelidir ki uygulamaya yönelik kullanıcılar üzerinde herhangi bir tereddüt oluşmasın.