Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Enjeksiyon Kalıbı

Konu

Enjeksiyon kalıbı plastik ham maddesinin seri üretim ile şekillendirilerek üretilmesini sağlayan özel tasarım kalıplardır. Plastik ham maddesi granül halinde olur. Plastik granüllerin yüksek ısılarda eritilerek şekillendirilmesi enjeksiyon kalıpların içerisinde olur.

Enjeksiyon kalıpları enjeksiyon makinelerinin bir parçasıdır. Sert çelik ya da alüminyum gibi metallerden üretilirler. Üretimi gerçekleştirilecek ürünlerin şekline göre tasarlanırlar. Müşterinin talep ettiği ürünün ölçüsü ve şekli nedir, parlak alanları nerelerdir, desenli alanları nerelerdir gibi sorular tasarım aşamasında kalıbın doğru dizayn edilmesini sağlar.

Tasarım ve üretim aşaması ciddi emek ve profesyonellik istediğinden enjeksiyon kalıplarının başlangıç için fiyatları yüksek olur. Bir kere satın aldığınızda uzun yıllar kullanabilirsiniz ve seri üretim yaptığı için uzun vadede kazançlı çıkmış olursunuz.

Enjeksiyon Kalıbı Nasıl Yapılır

Enjeksiyon kalıplarının üretim aşamasından önce tasarım aşaması gelir. Tasarımlar uzman kişiler tarafından üç boyutlu bilgisayar programlarında yapılır. Üretici firmanın nasıl bir ürün istediği ve bir senede kaç adet ürün hedefi olduğu gibi konular öncelikli olarak belirlenir. Enjeksiyon kalıbı fiyatları ürünlerin boyutuna, adetine ve malzemesine göre farklılık gösterir.

Bu sebeple üretim aşamasından önce ürün detaylarını ve isteklerinizi eksiksiz ve doğru şekilde tasarımcıyla görüşmeniz faydalı olur. Enjeksiyon kalıplarının en fazla kullanılan üretim araçları olmasının nedenler şunlardır:

• Üretim hacmi çok yüksektir.
  • Malzeme aralığı geniştir.
  • Yüksek verim sağlar.
  • Yeniden kullanıma uygundur.
  • Estetik görünümlü ürünler meydana çıkarır.

Enjeksiyon Kalıbı Tasarımı

Plastik üretimi için en verimli üretim aracı olan enjeksiyon kalıpları tasarım aşamasında ürünlerinin boyutları ve modellerine göre farklılık gösterebilirler. Ürünlerin desenli bölgeleri enjeksiyon kalıplarında belli edilir. Ürünün parlaması gereken alanlar varsa enjeksiyon kalıbının tasarımı buna dikkat edilerek yapılır.

Tek göz ya da birkaç gözden oluşabilen yapıları sayesinde aynı ürünün büyüklü küçüklü modelleri aynı anda seri şekilde üretebilirsiniz. Enjeksiyon kalıplarının birkaç göze sahip modellerinde her bir göze farklı bir ham madde koyarak üretimi çeşitlendirebilir ve hızlandırabilirsiniz.

Enjeksiyon kalıbı üretimi ve tasarım aşaması profesyonellik ve dikkat gerektiren bir süreçtir ve en yüksek verimi almanız hedeflenir.

Daha detaylı bilgi almak için -> https://www.consceptplastik.com/plastik-enjeksiyon-kalibi-fiyat/

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Plastik Enjeksiyon Üretim nullsix 0 54 09-08-2024, Saat: 20:09
Son Yorum: nullsix
Plastik Enjeksiyon Fabrikaları seohaberleri 0 69 27-03-2024, Saat: 17:29
Son Yorum: seohaberleri
Plastik Enjeksiyon Kalıp İmalatı Firması seohaberleri 0 85 03-02-2024, Saat: 20:24
Plastik Enjeksiyon Kalıp İmalatı Hizmetleri seohaberleri 0 70 13-12-2023, Saat: 23:50
Plastik Enjeksiyon Firmaları seohaberleri 0 68 08-11-2023, Saat: 01:25

Task