Ekonomi, üretim, ticaret, dağıtım ve tüketim, ihracat ve ithalattan oluşan insan etkinliğine denir. İhtiyaçları karşılamak için yapılan tüm faaliyetler, ekonomi kapsamında değerlendirilir. Ekonomik olguların ve gelişmelerin düzgün şekilde açıklanması, bu bağlamda daha doğru sonuçlar alınmasını beraberinde getirir. Bireylerin ihtiyaçlarının çok olup bu ihtiyaçlara karşılık kaynakların sınırlı olması, ekonomiyi doğuran nedenler arasında görülebilir.
Tüketim, tasarruf ve yatırım; ekonominin temel çekirdek ögeleri arasındadır ve pazarın dengelerini bu hususlar belirler. Ekonominin gelişmesi ve büyümesi, insanların lehine olan bir durumdur. Ekonominin doğru yorumlanması sonrasında, kıt kaynakların alternatif kullanım olanakları daha iyi biçimde değerlendirilir. Ekonomi, üretim ve tüketim arasındaki dengenin ideal bir şekilde dağılımı sonucu, oldukça uyumlu bir düzeni ortaya koyar.
Kredibilite Nedir?Kredibilite, genel itibarıyla bazı finansal kuruluşlarının kişilere belli miktarlarda borç verme durumlarını ifade eder. Nakit paraya birtakım gereksinimleri için ihtiyaç duyan insanlardan, kimlerin borç almaya uygun olduğunu ortaya koyan bir tür derecelendirme sistemi olarak da nitelendirilebilir.
Bankalar, müşterilerine genel anlamda bir puan atarlar ve puan doğrultusunda onlara kredi verilip verilemeyeceğini bildirirler. Tamamen önceki müşteri davranışları doğrultusunda ortaya konan bu sistemle, müşterilerin ihtiyaçları veya talepleri net bir şekilde karşılanmaya çalışılır. Müşteriler, banka nezdindeki kredibilitesinin düşmemesi için borç konusunda bankayla bir sorun yaşamamaya çalışır. Yani borçlarını, kendisine verilen zaman dilimi içerisinde ödeyip bitirir.