Yaşlanma sürecine karşı durmak amacıyla ve gençleştirme için çeşitli arayışlar içine girildiğinde başvurulan dolgu, vücutta oluşan çeşitli rahatsız edici görüntüleri ortadan kaldırması bakımından son derece elverişli bir metottur. Kozmetik işlemlerden somut sonuçlar alınmasını kolaylaştıran dolgu uygulamaları, uygulamaya başvuran kişilerin yüzünün gülmesini ve uygulamadan memnun kalınmasını sağlar. Sarkmalar, çöküklükler ve kırışıklıklar bu yöntemle giderilir ve istenilen forma kavuşulmuş olur.
Dolgu maddeleri, içerikleri doğrultusunda kalıcı, yarı kalıcı ve geçici olarak nitelendirilebilir. Bunlar arasında hyaluronik asit içeren dolgular, daha güvenli ve uygun fiyatlı oluşu sebebiyle sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Tüm dünya üzerinde de bu uygulamaya, yoğun bir ilgi gösterilir.
Dolgu Neden Yaptırılır?
Yaşlanma doğrultusunda sahip olunan görüntüden son derece olumsuz yönde etkilenen kişiler, çeşitli arayışlar içine girerler. Bu bağlamda, dolgu uygulaması ön plana çıkar ve kişiler tarafından böylesi uygulamalara yoğun şekilde başvurulur. Enjekte edildiği bölgeye ciddi hoş ve estetik bir görünüm kazandıran uygulama sonrası, kişiler girdikleri ortamlarda dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarırlar.
Mezoterapi de cilde uygulanan estetik açıdan geliştirici faaliyetler arasında yer alır. Uygulama sayesinde, görünüm güzelliği elde etmek ve istediği forma kavuşmak; kişiler için daha hızlı süreçler içerisinde gerçekleşmektedir. Böylesi uygulamalardan memnun kalınmasıyla birlikte, aynı uygulamalar arayış içinde olan başka kişilere de önerilmektedir. İp germe, bu tür faaliyetler arasındadır.