Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Dekorasyonda 60-30-10 Kuralı

Konu

#1
Dekorasyon için kullanacağınız renkleri belirlediniz ama nasıl birleştireceğinizi bilemediyseniz bu yazı tam da sizin için yazılmış gibi. Renkler konusundaki en karmaşık olay hangisi ana renk, hangisi ikincil renk ve hangisi yardımcı renk olacağıdır. 60-30-10 kuralı bu durumların kurtarıcı oluyor. Nedir bu 60-30-10 kuralı dediğinizi duyar gibiyim. Hemen bakalım:
·       Ana renk: Alanınızda baskın olan kullanacağınız renktir.
·       İkincil renk: Ana rengi destekler. Ayrıca ana rengin yarısı kadar baskındır.
·       Yardımcı renk: Alanınızın geri kalanı için kullanacağınız renktir. Genelde vurgu ve kontrast görevi görür.
Peki Hangi Renkleri Kullanacağız?
Renk seçimi tamamen zevklerinize göre olacak. Ama birazdan söyleyeceklerime göre, şekillendirirseniz renklerinizi daha rahat edersiniz.
Ana renk %60 oranında kullanılır. Bu renk genellikle odanın duvarları, zemin ve mobilya için kullanılır. Örneğin sarı rengini seçtiyseniz sarının tonlarıyla başlamalısınız. Açık sarı renk bir koltuk seçimi olabilir. Orta sehpa için de kullanılabilir.
İkincil renk genel olarak kartonpiye, tavanlar ve bazı süslemeler için kullanılır. Örneğin gri rengi seçtiyseniz, kitaplık rengi seçiminiz gri olabilir. Duvar saati için de bunu uygulayabilirsiniz.
Yardımcı renk ise birden fazla olabilir. Aksesuar, süslemeler ve vurgular için işe yarar. Yan sehpa için bu yöntemi uygulayabilirsiniz.  Ayrıca zigon sehpa gibi ürünler ve biblolarda da kullanılabilir.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task