Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Çekiç Parmak Egzersizleri

Konu

#1
Site Adı: Gökçe Mik
Site Adresi: Gokcemik.com
Site Konusu: Yetişkin ortopedisi, pediyatrik ortopedi
Açıklama:

Çekiç parmak hastalığı başparmak kemik çıkıntısı operasyonu Konusunda arayış içerisindeyseniz hoş geldiniz. Genellikle ikinci ayak parmağında görülen bir şekil bozukluğudur. Bu bozukluk genel olarak kadınlarda görülür ki; bunun da nedeni sivri uçlu yüksek topuklu ayakkabılar dır. Hastalığın belirtileri; yara ve nasır oluşumu ile, ikinci parmağın kıvrılıp bükülmeye başlaması ile, eklemlerde sertlik oluşması hali ve iltihaplanma ile belirti gösterir.

Çekiç Parmak Nasıl Oluşur

Doğuştan olan şekil bozuklukları sonrasında özellikle dar ayakkabı kullanmalarla beraber hastalığın sebebi haline gelmektedir. Parmak zamanla bükülmeye başlar, sonra içe kıvrılır. Bu kıvrılma çekice benzer hal olduğu için hastalık çekiç parmak hastalığı olarak bilinmektedir. İkinci parmakta yaşanan  bu sorun eklemlerin sertleşmesi ile beraber artık görünür duruma gelir. Tedavi edilmemesi halinde durum çok daha ilerler, ağrılar şiddetlenmeye başlar. Çekiç parmak hastalığı kimi zaman de pamak ucuna alınan ciddi darbeler sonucu oluşabilmektedir.

[Resim: logo1.png]

Çekiç parmak hastalığı küçük bir parmak yaralanması hastalığı değildir, ileri safhalarında yürümeyi bile zorlaştırır. Yürüme zorluğuna yaşanan ağrı da eklenince yaşam kalitesi ciddi oranda düşer. Tedavisinde yaralanmanın  durumuna göre yöntem uygulanır. Hafif durumlarda bandajlama yöntemi tercih edilirken ciddi durumlarda cerrahi tedavi uygulanır. Tedavi edilmezse veya aksatılırsa parmağın uç kısmı bükülü kalarak kıvrılır ve bu dayanılmaz ağrılara dönüşür.

Çekiç Parmak Egzersizleri

Çekiç parmak egzersizleri; hastalığın tedavisi aşamasında doktorun verdiği egzersizlerin bütünüdür. İlaç kullanımı yanı sıra bu egzersizler büyük fayda sağlar. Çekiç parmak egzersizlerinde yere eğilme esnasında parmak uçlarında eğilmek en çok yapılması istenen egzersizdir.

Çekiç parmağı yaralanmaları muhakkak tedavi edilmelidir. Aksi takdirde ağrı ile başlayan durum zaman içinde hareket kaybına kadar devam eder. Başlangıç aşamasında iken splint ile tedavi tercih edilmektedir fakat durum ciddi ise cerrahi operasyon kararı alınır. Zira bu hastalık kimi zaman nörolojik hastalıklar kapsamında doğuştan mevcut olabildiği gibi kimi zaman de deforme ile söz konusu olabilmektedir. Tedavi aşaması kapsamlı röntgen grafilerini kapsar. Erken durumda yapılan her tedavi pozitif bir geri dönüşüm sağlayacaktır.

Çekiç Parmak Hastalığı Başparmak Kemik Operasyonu

Çekiç parmak ve ayrıca ayak estetiği için gokcemik.com ‘da detaylara ulaşabilirsiniz. Kendileri başparmak kemik çıkıntısı konusunda da tedavi uygulayabilmektedir. Çok sayıda ortopedik tedavi ile ilgili detaylar bir tık uzağınızda, gokcemik.com adresinde sizleri bekliyor.


Backlink Paketleri - Site Tanıtımları - Resimli Makale
Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Güvenlik sistemleri, ses sistemleri, parmak okuyucu nullsix 0 51 23-04-2024, Saat: 22:04
Son Yorum: nullsix
Tetik - Parmak - Losyon Püskürtücüleri denizz 0 187 18-02-2020, Saat: 20:55
Son Yorum: denizz
Parmak İzi Teknolojisi Nedir? Avantajları Nelerdir? Noventa 0 481 27-07-2019, Saat: 03:56
Son Yorum: Noventa

Task