Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Bugün Tarihte Ne Oldu #1

Konu

#1
BUGÜN 28 NİSAN DÜNYA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GÜNÜ

28 Nisan Dünya İş Sağlığı Ve Güvenliği Günü Nedir


Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi amacıyla, 2003 yılından bu yana her yıl 28 Nisan’da farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Her yıl, yaklaşık 3 milyon çalışan iş kazası ve işle ilgili hastalıklar nedeniyle  yaşamını yitirmekte, 374 milyon  çalışan iş kazası geçirmektedir. Ne yazık ki, büyük bir çoğunluğu önlenebilir olan işle ilgili kaza ve hastalıklar kabul edilemez boyutlardadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Günü ile, iş kazaları ve işle ilgili hastalıklar nedeniyle yitirilen çalışanların anılması ve işle ilgili sağlık sorunlarının boyutlarına dikkati çekmek suretiyle tüm paydaşlar tarafından önleyici yaklaşımın benimsenmesi, sağlık ve güvenlik kültürünün işyerlerinde, toplumda ve tüm dünyada oluşturulmasına katkı sağlamak hedeflenmektedir.

Günümüzde teknolojik, çevresel, demografik değişimler çalışma yaşamını yeniden şekillendirmekte, mevcut olanlardan daha önemli ve yeni bazı sağlık riskleri beklenmektedir. ILO tarafından 2019 yılı 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü teması “Güvenli ve Sağlıklı Bir İş Geleceği” olarak belirlenmiştir.  ILO’nun yayımladığı “İşin Geleceğinin Merkezinde Sağlık ve Güvenlik Raporu” yeni riskler olarak, dijitalleşmeye, yeni teknolojilere (örneğin yapay zeka, biyo ve nanoteknolojiler) dikkati çekerek, özellikle stres ile tetiklenen psikososyal risklere ve bulaşıcı olmayan hastalıkların ortaya çıkışına karşı ilgilileri uyarmaktadır. Çalışma koşulları ile beraber, sağlık ve güvenlik tehlikelerinin doğası da değişmektedir.

Yaşanan ve öngörülen tüm zorluklara karşılık olarak, etkili önleme stratejilerine odaklanılmalıdır. Hükümetlerin ve tüm sosyal tarafların  üzerine düşenleri yapması zorunludur. İnsan merkezli yaklaşım gereksinimi, “BM Gündem 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ne ulaşılması için de kritik rol oynamaktadır...

[Resim: 5cc5fca2881f2_ekran-goruntusu-15.png]


Steam Yutup | Rep
Cevapla
#2
Başarılı yazı ✍️


Boş ol , boş ol , boş ol.
Cevapla
#3
(29-04-2019, Saat: 00:33)Smash Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Başarılı yazı ✍️
Teşekkürler


Steam Yutup | Rep
Cevapla
#4
bizde olmayan iş güvenliği Üzüldüm


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
5 Ağustos'da Dünya Üzerinde Neler Oldu ? SkullHD 0 552 05-08-2019, Saat: 20:43
Son Yorum: SkullHD
Bugün Tarihte Ne Oldu #2 SkullHD 0 294 01-05-2019, Saat: 00:50
Son Yorum: SkullHD

Task