Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Blog Nasıl Açılır? Blog Oluşturma Rehberi

Konu

#1
Son Düzenleme: 23-09-2018, Saat: 14:56, Düzenleyen: Emre Özdemir.
Şimdi arkadaşlar bu sayfada size SIFIR teknik bilgi ile bir blog nasıl açılır adım adım tüm aşamaları atlatmadan anlatacağım bu yazının sonunda sizde kolayca güzel bir bloğunuz olacak.

1. Aşama – Blog açmak İçin Gerekenler
  • Domain
  • Host
2. Aşama – Blog Kurulumu
  • Site için cpanel ve yazı platformu kurulumu (WordPress)
  • Yazı Ekleme, Tema seçimi ve kurulumu
3. Aşama – SEO Çalışmaları (Sitemizin görünürlüğünü arttırma çalışmaları)

  • Google’a sitemizi ekleme
  • Temel SEO ayarlar
  • Yoast SEO Eklenti kurulumu
1. Aşama – Blog Nasıl Açılır ? – Domain ve Host Alımı
Blog açma aşamasında bize gerekli olan en temel iki şey domain ve hosting’dir. Şimdi biz bu işlemi çok kısa bir sürede ikisini aynı anda alarak gerçekleştireceğiz. Ve domain için herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Hosting paketininin yanında domain ücretsiz olarak hediye edilecek.
İlk önce hosting paketini almak için (benim de kullandığım) Godaddy Kampanya sayfasına gidiyoruz.
Alıntı:Neden Godaddy? Kısaca anlatayım; dünya’nın en fazla domainini barındıran (65 milyon), Türkçe destek veren, sitenizi hack saldırılarına karşı koruyan, sınırsız bant genişliği (trafik) veren ve bu hizmetler için sadece sizden aylık $1,5 (bir buçuk dolar) alan tek firmada ondan. Kampanya şu an için mükemmel derecede ucuza hizmet almanızı sağlıyor.
♦ Godaddy kampanya sayfasına gittiğinizde aşağıdaki hosting paketlerinden birini seçmeniz istenecek. Eğer kampanya’dan faydalanmak ve Aylık $1,5 (bir buçuk dolar)’a host ve domaininizi almak istiyorsanız, Ekonomik Paket’den devam etmelisiniz.
℘Buradaki ekonomik paket bir çok yerli firmanın sunduğu lüks pakete bedeldir. Özellikle DDOS (Hack) koruması, sınırsız trafik, 100 GB (yaklaşık olarak 100.000 fotoğraf yükleseniz ancak doldurabilirsiniz diyebilirim), ücretsiz domain ve hızlı site kurulumu özelliği ile çok dolu bir paket alıyorsunuz.

[Resim: wordpress-y%C3%B6netim-paneli.jpg]
1- Bu alandan “Yeni Ekle” diyerek yazılarımızı yazmaya başlıyoruz. Bu alana tıkladığınız da karşınıza çıkan ekran bloğunuzda yazı yazmak için kullanacağımız alandır. “Başlığı buraya girin” alanı yayınlayacağınız blog yazısının başlığı, hemen altındaki boşlukta yazının içeriği olacaktır. Yazınızı hazırladıktan sonra yapmanız gereken ekranın sağ tarafındaki  “Yayımla”  butonuna basmak olacaktır. Yazınız artık sitenizin anasayfasında görünecek.

2- Bu alan sitenizin görünümünü değiştirmek için kullandığımız alandır. Yapmanız gereken “Temalar”  linkine tıklayarak temaların (biz bunlara sitemizin kıyafetleri de diyebiliriz [Resim: 1f642.svg] ) bulunduğu alana gitmek. Bu alandaki istediğiniz bir temayı  “Etkinleştir”  linkine tıklayarak siteniz için kullanabilirsiniz.

3. Aşama – Blog Nasıl Açılır ? – Seo Çalışmaları
⇒ İlk olarak bloğumuzu google eklemeliyiz. Yani google’a bizim sitemizin adresini yollamalıyız ki google aramalarında insanlar bizi bulabilsinler. Bunun için  https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html linke tıklıyoruz. Boş alanları uygun şekilde doldurup “Adres Ekle” linkine tıklıyoruz. Bundan sonra artık top google’da. Sitemizi kontrol etmeye gelecek ve sitemizi 24-48 saat içinde google.com’a ekleyecektir. Bu arada sizin yapmanız gereken bol bol siteye yazı girmek olmalı.

[Resim: blogu-google-a-eklemek.jpg]

⇒ SEO açısından ilk yapılması gereken şeylerden biri kalıcı bağlantı ayarlarının yapılmasıdır. Bunun için wordpress admin panelinden yani yönetim panelimizden (……/wp-admin olan link) “Ayarlar” sekmesinden “Kalıcı Bağlantılar” linkine tıklıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi “Yazı İsmi” seçeneğini seçip “Değişiklikleri Kaydet” diyoruz.
[Resim: blog-kal%C4%B1c%C4%B1-ba%C4%9Flant%C4%B1-ayar%C4%B1.jpg]

⇒ Yoast seo eklentisinin kurulumu sitemiz açısından önemli bir seo çalışmasıdır. Bunun için sitemizin wordpress admin panelinden yani yönetim panelimizden (……/wp-admin olan link) “Eklentiler” bölümünden “Yeni Ekle” linkine tıklıyoruz. Açılan pencereden sağ üst köşedeki “Eklentilerde Ara” bölümüne “Yoast Seo” yazıyor ve arama tuşuna basıyoruz. 1 milyonun üstünde indirilen eklentiyi “Hemen Yükle” diyerek indiriyoruz. Hemen Yükle yazısının olduğu yerde yükleme işlemi bittiğinde “Etkinleştir” linki çıktığında linke tıklıyoruz ve Yoast Seo eklentisi kurulmuş oluyor.

Şimdi Admin panelimizin sol tarafında “SEO” yazan bir link göreceksiniz. İşte bu yoast seo eklentisinin ayarlarının yapılacağı bölüm. Bu ayarlar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak siz sadece “Başlıklar ve Metalar” yazan alanı sitenizin konusuna göre düzenleseniz bile yeterli olacaktır.


blogacmak.com'dan alıntıdır.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task