Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Konu

#1
Diyabet, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinir. Şeker hastalığı, son yıllarda tüm dünyada artış göstermektedir. Oldukça ciddi bir hastalık olan diyabet de beslenme düzeni, düzenli egzersiz ile bu hastalığın riski azaltılabilir. Vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterince insülin hormonu üretmemesi durumunda gelişen diyabet hastalığı, ömür boyu sürer. Bir kişinin diyabet olup olmadığı açlık kan şekerinin ölçümü ile bilinir. Diyabet hastalığının birçok türü bulunmaktadır. Fakat en çok bilinen Tip 1 ve Tip 2 olarak karşımıza çıkar.

Tip 1 diyabetin tedavisinde yalnızca insülin enjeksiyonu gerekirken, tip 2 diyabette bu durum farklıdır. Tip 2 diyabet tedavisi, metabolik cerrahi ameliyatı ile mümkündür. Metabolik cerrahi ameliyatı, vücudun kullanamadığı insülinin kullanılmasını sağlar. Metabolik cerrahi, tip 2 diyabet hastalığı ve ona bağlı organ kaybı gibi sorunlarla mücadele edilmesini sağlayan radikal bir tedavidir. Bu tedavi yöntemi, hastalığın asıl nedenini ortadan kaldırarak kan şekeri yüksekliğini engeller. Tip 2 diyabet hastası olan kişilerin problemi insülinin kullanılması için gerekli düzenin olmamasıdır.

Metabolik cerrahi ameliyatı, ince bağırsaklarda yer değişikliği yaparak hastaların kendi ürettikleri insülini kullanabilmelerini sağlar. Ameliyatın gerekliliği, bazı teşhisler konulduğunda belirlenir. Sinsi hastalık olarak adlandırılan tip 2 diyabet, yavaş yavaş kendini belli eder. Diyabet hastasının ameliyatı gerek görmesi için, klasik yollarla şekerini kontrol edememesi veya bu hastalığa bağlı organ hasarı bulguların olması gerekir. Organ kaybının ve insülin rezervlerinin tamamı tükenmeden ameliyat için başvurması doğru bir tercih olacaktır. Çünkü, unutulmamalıdır ki, erken teşhis olumlu sonuçlar doğurur.

Metabolik cerrahi ameliyatı, yaşam tarzı ve ilaç değişikliklerine cevap vermeyen Tip 2 diyabetli bireylere uygulanabilmektedir. Tip 2 diyabetli hastanın metabolik cerrahi ameliyatından ne kadar yararlandığı, kendi insülin rezervi ve aktivitesi ile paraleldir. İnsülin aktivitesi ve rezervinin yüksek olması, tedavinin başarılı olmasını sağlar. Ameliyat sonrasında, hastanın beslenme düzeni ve gıda tercihi değişebilir. Ameliyat olan kişinin iştahı önceye göre daha azalır. Böylece, ameliyat sonrası kişilerde belirgin bir kilo kaybı görülür. Metabolik cerrahi ameliyatı sonucunda, hastanın yaşam kalitesi artar. Ayrıca ameliyattan sonra herhangi bir insülin ya da ilaç kullanımına gerek duyulmaz.

Şeker hastalığı belirtileri hakkında bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir, Fiyatları Ne Kadar? nullsix 0 440 11-08-2024, Saat: 21:10
Son Yorum: nullsix
Tüp Mide Ameliyatı xenops 0 23 11-08-2024, Saat: 11:21
Son Yorum: xenops
Şeker hamuru inurdemirelseo 0 52 21-07-2024, Saat: 01:48
Son Yorum: inurdemirelseo
Tüp Mide Ameliyatı Hizmetleri seohaberleri 0 47 25-02-2024, Saat: 19:30
Son Yorum: seohaberleri
Bypass ameliyatı nedir nullsix 0 66 25-01-2024, Saat: 17:43
Son Yorum: nullsix

Task