Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Raspberry pi Nedir?

Konu

#1
Raspberry Pi kredi kartı boyutunda "gerçek bir bilgisayardır". Raspberry Pi'yi tüm dünyada çocukların alıp kullanabileceği, basit programlama yapabilecekleri hatta deneylerinde kullanabileceği ucuz, küçük ve yetenekli bir bilgisayardır.

Ayrıca televizyonunuza veya monitörünüze bağlayıp görüntü alabilir, klavye ve mouse bağlayabilirsiniz. Yetenekli ve küçük bir bilgisayar olan Raspberry Pi ile normal bilgisayarlarda yaptığınız işleri de (Ofis Programları, internette gezinmek, video izlemek gibi) yapabilir, aynı zamanda çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Raspberry Pi 3 modeliyle birlikte gelen Wi-Fi ve Bluetooth özelliği ile kablosuz cihazlara bağlanabilir, internette kolayca gezinebilirsiniz. Ayrıca yüksek çözünürlüklü HD videolar oynatabilirsiniz.

Raspberry Pi 3 özellikleri nelerdir?
  • Daha çok GPIO: Eski sürüm Raspberry Pi Model B’de 26 GPIO pini varken Raspberry Pi 3'de 40 pin bulunmaktadır.

  • Daha çok USB Portu: Mevcut Raspberry Pi'nin eski sürümlerinde 2 adet USB2.0 portu varken bu modelde Raspberry Pi 3'de 4 adet USB2.0 portu vardır. Bu portlarda yapılan geliştirmelerle sayesinde aşırı akım kontrolü ve de tak-kullan desteği sunmaktadır.

  • Micro SD Kart: Normak SD Kart kullanılan eski modellerin yerine Raspberry Pi 3'de mikro SD Kart kullanılmaktadır. Mikro SD’ye geçilmiş olması cihazın hem daha kibar, hem de çarpmalara karşı kartın daha güvenli olmasını sağlamaktadır.

  • Daha iyi ses çıkışları: Analog ses çıkışları dip gürültüsünden etkilenmekte ve kalitesiz sese neden olabilmekteydi. Yapılan değişiklikler ile bu sorun giderildi.

  • Düşük güç tüketimi: Standart kullanımda 5V 500mA civarında akım çeken Raspberry Pi 3 maksimum 5V 2,5A (12,5W) akım tüketmektedir.
Raspberry Pi nerede üretildi, menşei neresidir?
Raspberry Pi, İngiltere'de geliştirilen ve üretimi de İngilitere'de yapılan bir üründür.
Raspberry Pi'yi Türkiye'den alabilir miyim?
Evet. Önceden yalnızca online olarak İngiltere veya ABD'de satışta olan ürün SAMM Teknoloji güvencesiyle Türkiye'de. Ürünü market.samm.com adresini ziyaret ederek satın alabilirsiniz.
Peki Raspberry Pi'nin fiyatı nedir?
Raspberry Pi Zero dünyanın en ucuz bilgisayarı olarak satılmaktadır. Detaylar için ürün sayfasına bakabilirsiniz.
Raspberry Pi 3 B+ modeli için güncel fiyata ürün sayfasından bakabilirsiniz
Raspberry Pi 3 modeli için güncel fiyata ürün sayfasından bakabilirsiniz
Raspberry Pi aldığımda yanında neler gelecek?
Ürünü satın aldığınızda size yalnızca Raspberry Pi kartı gelecektir. Diğer tüm ekipmanları, güç adaptörüSD kart veya diğer tüm aksesuarlarını da ayrıca sipariş edebilirsiniz.
Raspberry Pi'yi 7 gün/24 saat çalıştırabilir miyim?
Raspberry Pi sürekli olarak çalıştırmaya uygun bir üründür. Cihazı kapatmanıza gerek olmadan kesintisiz şekilde 7/24 kullanabilirsiniz.
Ben de Raspberry Pi satıcısı olabilir miyim?
Raspberry Pi, kar amacı gütmeyen bir Raspberry Pi Vakfı taradafından üretilmektedir, Vakıf olarak tüketicilere en uygun fiyata ürün sağlamayı hedeflemektedir. O nedenle en düşük kar marjı ile satış yapılmaktadır. Samm Teknoloji'den adetli olarak ürün satın almak yada bayii olmak için market [at] samm.com adresine mail atabilirsiniz.
Raspberry Pi'nin boyutları ve ağırlığı nedir?
Raspberry Pi 86.9mm x 58.5mm x 19.1mm / 3.4" x 2.3" x 0.8" ölçülerindedir.41.2g ağırlığa sahiptir.
Hangi SoC (System on Chip: Mikroçip sistemi) kullanılıyor?
Raspberry Pi 3 Broadcom BCM2837 mikroçip sistemini kullanmaktadır. 1.2GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU, Broadcom VideoCore IV @ 250 MHz (BCM2837: 3D part of GPU @ 300 MHz, video part of GPU @ 400 MHz) sahiptir.
Raspberry Pi Zero ve Zero W modelleri Raspberry Pi'nin ilk modellerine ait Broadcom BCM2835 mikroçipini bulundururlar. 1GHz single-core ARM1176JZF-S CPU ile Raspberry Pi'lerin tüm sürümlerindeki GPU'ya sahiptirler.
Neden ARM tercih edildi?
Fiyat ve performans olarak Raspberry Pi'nin özelliklerine en uygun işlemci ARM tabanlı işlemcilerdir.
Overclock (Hız aşırtma) yapabilir miyim?
Daha fazla performans sağlamak için yapılan bu işlem sonucunda CPU'nuzun ısınması ve sistemin kararsızlaşmasına sebep olabilir. Bu sebeple bu uygulamanın dikkatlice yapılması gerekmektedir.
Raspberry Pi sistemi yoğun kullanımda arızalanır mı?
Hayır. Raspberry Pi çok yoğun işlemci kullanımı ve grafik kullanımı için test edilmiştir ve hiç bir sorunla karşılaşılmamıştır.
Peki Raspberry Pi önyüklemesi nereden yapılır?
Raspberry Pi'yi çalıştırmanın en kolay yolu SD Karta ön yükleme yaparak sistemi çalıştırmaktır (boot etmek) SD Kart önyükleme yapmak için linkteki yönergeleri takip edebilirsiniz
Raspberry Pi İlk Kurulumu
Açma Kapama düğmesi nerede?
Raspberry Pi'yi açmak için fişini takmanız yeterlidir. Üzerinde bir açma-kapama düğmesi mevcut değildir. Çalışan programlarınızı ya da işletim sisteminizi kapattıktan sonra cihazın fişini çekebilirsiniz.
Neden gerçek zamanlı bir saat yok (RTC)?
Sistem üzerine RTC eklemek maalesef ciddi biçimde pahalıdır, o nedenle pil ünitesi eklenmeden üretilmiştir. Ama isterseniz kendiniz sonradan GPIO pini yardımıyla bir tane ekleyebilir veya elektronik projelerinizde ihtiyaç duyarsanız değişik çözümler de üretebilirsiniz.
RTC Ürünleri için TIKLAYINIZ
Satın alabileceğimiz ve kendimizin takabileceği kitler var mı?
Raspberry Pi üzerinde proje geliştirmek için bir çok kite ulaşabilirsiniz. Bunlarla motor çalıştırmaktan tutunda 4G internet bağlantısı dahi kurabilirsiniz.
Kitler ile bilgi için TIKLAYINIZ
Ek bellek ekleyebilir miyim?
Hayır. SoC üzerindeki bellek sisteme entegre olup, değiştirilemez veya çıkarılamaz.
Peki Raspberry Pi için ne tür donanım dokümantasyonu sağlıyorsunuz?
Raspberry Pi yazılım ve donanımlarına ait bir çok dökümantasyona Vakfın Raspberry Pi Documentation adresinden ulaşabilirsiniz. Raspberry Pi dizaynından, üzerindeki mikroçiplere kadar bir çok şeyin dökümanına ulaşabilirsiniz
Bir klavye'yi veya mouse'u nasıl bağlayacağım?
Mevcut model 4 adet USB girişine sahiptir. Dilediğiniz portu kullanarak bağlantınızı sağlayabilirsiniz.
Raspberry Pi'yi nasıl muhafaza edebilirim, bir kutusu var mı?
Raspberry Pi lisanslı bir kutusu mevcuttur. Ayrıca çeşitli firmaların ürettiği kutulara göz atmak için TIKLAYIN.
Hangi ekranı kullanabilirim?
HDMI veya RCA girişlerine sahip ekranları kullanabilirsiniz.
Niçin VGA desteği yok?
Raspberry Pi üzerinde HDMI bulunmaktadır. Dilerseniz bir HDMI-VGA çevirici ile VGA girişine sahip ekranınızı bağlayabilirsiniz.
VGA ürünleri için linke TIKLAYIN
Bir dokunmatik ekran ekleyebilirmiyim?
Evet ekleyebilirsiniz. Raspberry Pi Lisanslı Dokunmatik Ekranı kart üzerinde bulunan DSI girişine bağlayabilirsiniz. USB veya GPIO üzerinden dokunmatik özelliği kazandıran Raspberry Pi uyumlu ekranlarda bulunmaktadır.
Raspberry Pi ile kullanabileceğiniz ekran modelleri için TIKLAYINIZ.
Kullanım için sıcaklık aralığı nedir?
Raspberry Pi üzerinde bulunan çipler değişik çalışma sıcaklığı aralıklarına sahiptirler. Oda sıcaklığında çalışmasında her hangi bir sorun yaşanmamaktadır.
İşlemci sıcaklığı 80°C'ye dayanmaktadır.
Hangi işletimi desteklenmektedir?
Raspberry Pi'nin resmi linux dağıtımı Debian tabanlı Raspbian'dır. Fakat farklı linux sürümleri de bulunmaktadır. İlgili üçüncü parti sürümlerehttps://www.raspberrypi.org/downloads/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Raspberry Pi'de Android İşletim Sistemi Çalışır mı?
IoT projeler geliştirebileceğiniz Android Things adında bir sürüm mevcuttur. Ancak bu sürüm telefon ve tabletlerde bulunan sürüme benzemez. Detaylı bilgi için Raspberry Pi Android Things sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Raspberry Pi'de Windows Çalışır mı?
IoT projeler geliştirmek için Windows 10 IoT adında bir sürümü Raspberry Pi üzerinde çalıştırabilirsiniz. Ancak standart bir Windows sürümü ile karşılaşmayacaksınız. Bu sürümde geliştirdiğiniz bir programı derledikten sonra Raspberry Pi üzerinde çalıştırabileceksiniz. Detaylı bilgiye Windows IoT Core Official Website adresinden ulaşabilirsiniz.
Cihazım Kilitlenirse Ne Olur?
Eğer donanımsal bir problem yaşamıyorsanız ve sisteminiz açılmıyorsa SD Kartınıza işletim sisteminizi yeniden kurmanızı öneririz. Donanım ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız çevre birimlerini değiştirmeyi deneyin. Problem çözülmezse firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Cihaz Ağları Destekler mi? Wi-Fi var mı?
Raspberry Pi 3 üzerinde 10/100 Ethernet ve 2.4GHz 802.11n wireless bulundurmaktadır. Dilerseniz kablolu ağ dilerseniz de kablosuz ağ ile internet bağlantısı kurabilirsiniz.
Bu Raspberry Pi Zero ürünlerinde farklılık göstermektedir. Eğer Zero ürününü kullanıyorsanız internete bağlanmak için bir USB-Ethernet ürünü kullanmalısınız. Zero W üzerinde 2.4GHz 802.11n wireless bulundurmaktadır. Kablosuz olarak internete bağlanabilirsiniz.
USB sayısını arttırmak mümkün mü?
USB Hub kullanarak sayısını arttırabilirsiniz. Güç sorunu yaşamamak için dışarıdan beslemeli Hub kullanmanızı öneririz.
'Digital Signage' sistemleri nedir?
Digital Signage uygulamaları reklam, toplu bilgilendirme ve mesaj görüntüleme gibi uygulamalarda özellikle içeriğin çok sık değiştiği ortamlar için en tercih edilen çözümler haline gelmiştir.
Bu tür sistemler açık alanlar, müzeler, mağazalar, hasteneler, oteller vb. alanlarda LCD veya projeksiyon cihazlar kullanarak, fotoğraf, video, müzik oynatılmaktadır. Raspberry Pi sayesinde bu tarz içerikleriniz uzaktan yönetebilirsiniz.


Yazı alıntıdır, iyi forumlar.


Cevapla
#2
Birazcıkdaha renk katılsa güzel olurdu , Teşekkürler.


Cevapla
#3
+5 repi hak ettin


Tekrar Görüşmemek Üzere.
Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Raspberry Pi 3 Model B+ Emre Özdemir 0 479 09-01-2019, Saat: 19:58
Son Yorum: Emre Özdemir
Raspberry Pi 3 Model A+ Emre Özdemir 0 478 09-01-2019, Saat: 19:56
Son Yorum: Emre Özdemir
Akılsız TV ve Ekran Kalmasın! Raspberry Pi 3 Media Center Kiti Emre Özdemir 0 415 09-01-2019, Saat: 19:54
Son Yorum: Emre Özdemir
Raspberry Pi İlk Kurulumu Emre Özdemir 1 501 30-12-2018, Saat: 21:35
Son Yorum: YigitHD20

Task