Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Motosiklete Binerken Korunma Ekipmanları

Konu

#1
Herkese merhaba. Yaklaşık altı ay önce kendime bir motosiklet aldım. Hız yapmayı çok seviyorum, bu yüzden motosiklet benim için vazgeçilmez bir araç oldu zamanla. Ben öyle çok dikkat etmezdim koruyucu aksesuarlara kıyafetlere vs. Fakat aldıktan üç ay sonra kaza geçirdim. Üzerimde koruyucu giysi ve kask olmadığı için haliyle zarar gördüm. Toparlanmam zaman aldı fakat yine de motosiklet sevdamdan vazgeçemedim. Ama bu sefer akıllanmıştım. Hala çevremde görüyorum kasksız motosiklete binenleri. Buradan uyarmak istiyorum insan tecrübe etmeden anlayamıyor nasıl hata yaptığını. Ben ucuz atlattım fakat başkası bu kadar şanslı olmayabilir. Tavsiyem korunmadan motora binmeyin. Benim gibi motosiklet sevdalıları için internetten kısaca araştırdım. Keyifle okumanız ve uygulamanız dileğiyle...

Motosiklete yeni başladınız ancak hangi motosiklet aksesuarlarını almanız gerekiyor? Tabi ki motosiklete dair her şeyi alacak halimiz yok. Temel düzeyde güvenliğimizi sağlayacak, alışma sürecinde sizi ve motosikletinizi koruyacak motosiklet aksesuarlarını almanız şu anlık sizin için yeterli olacaktır. İlk aşamada ayırdığınız kısıtlı bütçeyle tüm aksesuarları almaktansa temel motosiklet aksesuarlarını en iyisinden almak akıllıca olacaktır.

Başlangıçta Hangi Motosiklet Aksesuarları Alınmalıdır?
Sizin için;
Başlangıçta biraz düşüp kalkacaksınız ☺ Bir aşamadan sonra bu düşüşler sizi hırslandırıyor ve keyif veriyorsa tamam sizde bu tutkuya ortak olmaya başlıyorsunuz demektir. Her düşüşünüzde ciddi bir şekilde yaralanmamanız için sizi temel anlamda koruyacak olan motosiklet aksesuarlarına geçelim o zaman;
Kask, her zaman listenin ilk sırasında tahtını koruyan motosiklet aksesuarıdır. Motorcunun asla taviz vermemesi gereken ve kasksız 100 metre dahi gitmemesi gerektiğini bilmesi gereken bir noktadır. İlk motosiklet kullanım deneyiminde müthiş hız yapmayacağımız için orta düzeyde bir motor kaskı alabilirsiniz. Şehir içi trafiğinde olabilecek küçük kazalarda ve düşük hızlı sürüşlerde yaşadığınız düşmelerde başınızı koruyacak düzeyde bir kask alabilirsiniz. Kaskın içyapısı, dış kabuğu, üretim malzemesi ve markası olmak üzere birçok faktöre dikkat etmeniz gerekecek. Kask için size detaylı bir yazı yolda geliyor takipte kalın.
Motosiklet pantolonu, olası bir kaza anında üzerinize düşebilecek motosikletten sizi koruyacaktır. Bacak ve bel bölgenizi korumanız için motosiklet pantolonun korumalıklarının olmasına dikkat etmelisiniz. Motosiklet pantolonunu sürekli olarak giyip çıkartamayacağımız için korumasının yanı sıra şık ve günlük hayata uyum sağlar olmasına dikkat etmelisiniz.
Motosiklet eldiveni, el ve bileklerimizi dış etkenlere karşı tam olarak muhafaza eder. İlk aşamada dengede durmakta zorluk yaşadığımız için refleks olarak ellerimizi bir yerlere vurabiliriz. Ayrıca olası bir düşme anında eller otomatik olarak koruma içgüdüsüyle yere sabitlenecektir. Bu yüzden sizi sürtünme ve hafif yaralanmalara karşı korumak için bir motosiklet eldiveni almanızda fayda var. İlk aşama için yüksek fiyatlı bir eldiven almanıza gerek yok.
Korumalıklar, ilk sürüşlerde ekstra yardımcı olacak motosiklet aksesuarıdır. Vücudun kritik bölgelerine zırh görevini üstlenen motosiklet korumalıkları düşüp kalktığınızda zarar görmenizi engelleyecektir. İlk başlayanların motosiklet dizlik ve motosiklet dirseklik almasını tavsiye ediyoruz.
motosiklet montu kurtarıcı bir diğer motosiklet aksesuarımız oluyor. Motosiklet montunda bir kere iyi seçim yaptınız mı uzun süre kafanızın rahat olacağını söyleyebilirim. Motosiklet montunuzu alırken bir yazlık bir de kışlık almanız gereklidir. Aldığınız montun dirsek, omuz ve sırt korumasının olmasına dikkat etmelisiniz.


Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Task