Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

Joomla Nedir? Ne İşe Yarar?

Konu

#1
[Resim: best-joomla-hosting-sites_608244.png]
Joomla, dünya üzerinde hazırlanmakta olan birçok önemli CMS modelinden birisi olarak dikkat çekiyor. Bildiğimiz üzere web teknolojilerinin hızlı bir şekilde yaygınlaşması ile birlikte web sitelerinin sayısında hızlı bir artış söz konusu oldu ve bu artışın en önemli sebeplerinden birisi olarak da kuşkusuz ki Joomla gösterilebilir. Henüz ortada WordPress ve Blogger gibi içerik yönetim sistemleri yer almıyorken ortaya çıkan ve kolay bir şekilde modüller ile web sitesi hazırlamamıza imkan tanıyan bu sistem bir zamanlar sektörün en büyük CMS modeliydi.
Zaman içerisinde daha güvenli ve kolay geliştirilebilir sistemlerin çıkması ile birlikte Joomla etkisini kaybetti. Sunucu teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte de güvenlik anlamında çok ciddi sıkıntılar yaşayan bu sistemin kullanım sıklığı her geçen gün çok daha fazla azaldı ancak birçok firma, hala kurumsal web siteleri oluştururken Joomla altyapısı üzerine yoğunlaşıyor ve nimetlerinden faydalanıyor.
Joomla Nedir?
Bu sistem modüller ile yönetilebilen, PHP altyapısı ile hazırlanmış, birçok farklı tema seçeneği ile ücretsiz olarak internet üzerinde yer alan bir içerik yönetim sistemidir. Temalara göre sistemi modüller ile çok daha rahat bir şekilde geliştirebiliyorsunuz ve bu geliştirme sonrasında kurumsal ya da bireysel ayırmaksızın ihtiyacınız olan en iyi web sitesini elde edebilme şansına da sahip oluyorsunuz.
Joomla sistem, hazır dosyaları internet üzerinde bulabileceğiniz ve bazı hosting sistemlerinde Softaclous bünyesinde de yer alan bir CMS modelidir ve kurulum anlamında da son derece kolay seçenekler sunar. Modülleri sayesinde SEO anlamında da esnek seçenekler sunan bir sistem olarak da dikkat çeker.
Joomla Ne İşe Yarar?
Hazır bir sistem olduğundan dolayı bu sistem için özel bir tasarım yapma amacı içerisinde değilseniz hiçbir kod yazmanıza gerek kalmıyor. İnternet üzerinde de her sektör için binlerce ücretsiz tema seçeneği bulunan bu mükemmel sistemi aynı zamanda SEO açısından da modüller ile destekleyebiliyor ve web sitelerinizin kısa süre içerisinde arama sıralamalarında da yükselmesini sağlayabiliyorsunuz.
Joomla, güvenlik açıkları nedeni ile günümüzde en az tercih edilen içerik yönetim sistemlerinden birisidir fakat önlemi alındığında kurumsal siteler için olmazsa olmazlar arasında yer alır.
Bir önceki yazımız olan WordPress Site Kurmak başlıklı makalemizde wordpress avantajları ve wordpressin önemi hakkında bilgiler verilmektedir.



Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Aqidah Ku Free Kunena / Joomla Tema Emre Özdemir 0 480 07-09-2018, Saat: 18:01
Son Yorum: Emre Özdemir

Task