Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

ADVERTORİAL REKLAM NEDİR?

Konu

#1
Reklamlar, günümüz dünyasının her alanında, özellikle de ticaret sahalarında firmaların can damarı niteliğindedir. Her geçen gün yenilerine bir yenisi daha eklenerek kendini güncelleyen reklam sektöründe yeni bir reklam şekli daha ortaya çıktı,  adı da Advertorial reklam… Türkçesi de “Ürün ve Hizmetlerden Bahseden Reklam”dır. 

Advertorial reklamlar; ne bildiğimiz klasik reklamlara benziyor ne de basın bültenlerine… basın bültenleri oldukça disiplinli bir şekilde, sadece okuyucuya haber veren tarzda, cümleleri abartmadan, süslemeden yazılan metinler olurken, reklam yazıları ise, bunun tam aksine cilalı cümleler, etkileyici başlıklar, okuyucunun dikkatini çekme çabası şeklinde düzenlenen yazılardan ve görsellerden oluşmaktadır. Ancak; Advertorial reklamlar ise adeta bu ikisinin de tam ortasında kalan türdendir.

Şöyle ki;
Advertorial reklamlar; bir yandan tıpkı basın bültenleri gibi gazete ve dergilerin haber niteliği taşıyan sayfalarında, bir kurumun yönetimi, hizmetleri,  personel sayısı, antlaşmaları vs… gibi her ayrıntısına kadar yer veren metinleri yayınlarken, bir yandan da tıpkı reklam ve tanıtım yazısıymış gibi bir takım dikkat çekici ancak sıradan düz bir yazıymış gibi düzenlenen yazıların yayınlanması ve yazının en altına da küçük puntolarla “Advertorial reklam” şeklinde bir ibarenin eklenmesinden ibarettir. Yani okuyucu gazetede “Advertorial reklam” niteliğindeki bu yazıyı, haber olduğunu düşünerek okuyor ancak, bunun bir reklam olduğunu fark etmiyor işte hepsi bu…
Advertorial reklamlar her ne kadar bilinçli okuyucular tarafından sıklıkla eleştirilse de, yine de bu tip reklamlar popülaritesinden hiç bir şey kaybetmiyor, tam aksine gün geçtikçe daha çok tercih edilen reklam türlerinden olduğu bilinmektedir.

Zira, Advertorial reklamlar; tıpkı basın bültenleri gibi oldukça düşük maliyetlerle hazırlanan ,ancak dev bütçelerle hazırlanmış bir reklam kampanyasının verdiği etkinin aynısını veren, istenilen amaca ve hedefe daha kısa v etkili sürede ulaştıran reklam türüdür.
Reklamcılık, başlı başına dev bir sektör. Dolayısıyla bu sektördeki yeniliklerin, basın bültenleri veya  Advertorial reklamlarla sınırlı kalmayacağı, bunun yanında daha pek çok reklam türünün de zamanla piyasaya kendini tanıtacağı muhakkak…  Biz de tanıtım ve reklam türlerine dair en yeni haberleri buradan sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bizi takibe devam… 

Kaynak: https://kolaybulten.net/advertorial-reklam-nedir/



Cevapla


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Müşteri Portalı Nedir ve İşletmelere Faydaları Nelerdir? seohaberleri 0 19 05-09-2024, Saat: 15:42
Son Yorum: seohaberleri
Dijital Reklam Ajansı Celilzzers 0 23 23-08-2024, Saat: 08:12
Son Yorum: Celilzzers
Instagram Shadow Ban Nedir firmarehberi13 0 265 12-08-2024, Saat: 19:25
Son Yorum: firmarehberi13
Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir, Fiyatları Ne Kadar? nullsix 0 441 11-08-2024, Saat: 21:10
Son Yorum: nullsix
Kube Medya: Ankara'nın Lider Dijital Reklam Ajansı Kenan06 0 37 04-08-2024, Saat: 20:02
Son Yorum: Kenan06

Task