Reklam gösterimini engelleyici yazılım kullandığınızı görüyoruz.
Sitemizin ayakta kalıp sizlere hizmet edebilmek için en büyük gelir kaynağı sayfamızda gösterilen reklamlardır.
Reklam gösterimde bizim sayfamıza ayrıcalık tanıyarak ayakta kalmamıza destek olmak ister misiniz ?

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!

Konu

#1
Son Düzenleme: 29-08-2019, Saat: 22:49, Düzenleyen: Maze.
[Resim: RgGZzY.jpg]


Eminiz ki her milletin önemli günleri, ayları, yılları vardır Türkler içinde önemli bir gün bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı! Bu gün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün işgalcileri Anadolu'dan göndermek için başlattığı bir taaruz'un büyük zafer günüdür! Ülkemiz de her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak için çeşitli yürüyüşler, konserler, merasimler vb etkinlikler yapılarak milli bir bayram haline gelmiş bir gündür 30 Ağustos. İsterseniz gelin bir de bu büyük günün hikayesini biraz anlatalım!

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliği ile gerçekleşen Büyük Taaruz 30 Ağustos 1922'de başarılı bir şekilde kazanılmıştır. Peki nasıl oldu? Biraz derinine inelim hikayenin. İzmir adlı şehrimiz İşgalcilerin elindeydi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk farklı bir yol izleyerek Yunan Ordularını İzmir'e kadar takip etti ve 9 Eylül 1922'de İzmir'i işgalcilerin elinden aldı! Tabi bu Büyük Taaruz'a dayanamayan işgalciler kısa bir süre sonra ülke sınırlarını terk etmek zorunda kaldılar ve bu sembolik büyük bir zafer bayramı olarak anılmaya başlandı. İlk bu bayramı da 1924'de Dumlupınar'ın Çal Köyü’nde kutlanmaya başladı insanlar. Asıl ismi taaruz'dan sonra "Başkumanda'nın Zaferi" idi fakat 1926'da "Zafer Bayramı" olarak anılmaya başlanınca nesiller boyu ismi böyle kaldı. İsterseniz gelin bir de bir video izleyerek hikayeyi sesli dinleyelim!


Hikaye bu kadar mı? Hayır haydi biraz daha anlatalım! Büyük Taaruz işgalcileri ülkeden göndermek ve yenilgiye uğratmak için en son plandı, Bu taaruz'un planlaması 20 Temmuz 1922 TBMM'de alındı Haziran ayında alınan taaruzun planlaması farklı olacaktı çünkü  gizli olacaktı ve bunu sadece Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile Silah Arkadaşları bilecekti öyle de oldu büyük bir gizlilik içinde yürütüldü ve en sonunda Büyük Taaruz 26 Ağustos gecesi Afyon'da başladı, Mustafa Kemal ordusuna "Askerler ilk hedefiniz Akdenizdir!" diyerek Büyük Taaruzu devreye soktu ve tam 14 gün sürdü ve sonunda büyük bir zaferle sonuçlandı ama o yorgundu..

İlk kutlama 1924'te Dumlupınar'ın Çal Köyü’nde olduğunu söylemiştik ilk kutlama denmesinin asıl sebebi şu o kutlamaya Mustafa Kemal Atatürk'ümüz de katılmıştı o da kutlamıştı o günü, çünkü gerçekten çok büyük bir zafer almıştı silah arkadaşlarıda yanındaydı herkes Atamızın gözünün içine bakıp bu zaferi kutluyorlardı! Türk milletinin yenilmeyeceğini tüm dünyaya bir kere daha kanıtlamış olduk, her ülkenin zaferleri farklıdır, zamanları, tarihleri farklıdır fakat Türkiye'nin zaferleri önünde hiç bir ülke, hiç bir ordu, hiç bir lider duramaz neden mi? Onların hiç bir zaman Mustafa Kemal Paşa gibi bir lideri olmadığı için! Türk olduğum için sonsuz şükürler olsun damarlarımda türk kanı aktığı için sonsuz şükürler olsun Mustafa Kemal Paşa gibi bir lider hiç bir zaman dünyaya gelmedi gelmeyecek ama zamanında silah arkadaşları ile yaptığı her savaş her taaruz her bir mermi için onlara teşekkür ediyoruz! Mekanları cennet olsun toprakları bol olsun ve Atamız CUMHURBAŞKANI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ruhun şaad olsun Atam, bıraktığın evlatların senin önderliğinde ilermeye devam edecek!

Bu güzel 30 Ağustos Bayramını beraber kutlamak istedik Web Diyo Ailesi hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerim ile kutlar sizden Atamızın ve değerli silah arkadaşlarının ruhuna 1 adet El Fatiha okumanızı isterim ve son olarak büyük bir coşkuyla kutlayın çünkü bu zafer sadece Mustafa Kemal'in değil hepimizin zaferi! Saygı ve Sevgilerle...

[Resim: Z5nBoo.jpg]

İzmir Marşı : 



Ufak Bir Sosyal Deney : 




Ücretli Counter Strike 1.6 Plugin Paketi veya Pluginleri İçin Ö.M Atabilirsiniz.
#2
Son Düzenleme: 30-08-2019, Saat: 01:43, Düzenleyen: Kirito.
Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.


- Web Site Yazılımı
- Kontrol Panel Yazılımı
- Otomasyon Sistemleri


Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
5 Ağustos'da Dünya Üzerinde Neler Oldu ? SkullHD 0 548 05-08-2019, Saat: 20:43
Son Yorum: SkullHD

Task